Elazığ, 22-25 Ocak tarihleri arasında İstanbul -Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 19. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) tanıtıldı.

71 ülkeden 4 bin 500 kurum, kuruluş ve beldenin katıldığı fuara Elazığ Valiliği koordinasyonunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde, Fırat Kalkınma Ajansı ve Elazığ’da faaliyet gösteren Kültür ve Turizm Bakanlığından işletme belgeli oteller ve seyahat acentaları katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamada, tarihi ve kültürel mirasıyla ön plana çıkan Harput, Hazar Gölü ve Batık Şehir, Keban Çırçır Şelalesi, Hazarbaba Dağı ve Kayak Merkezi, Golan Kaplıcaları ile tarihi ve doğal güzelliklerin tanıtıldığı bildirildi. Turizm profesyonellerinin katıldığı fuarda Elazığ’ın turizm tesis sahiplerinin ve tur operatörlerinin seyahat acenteleri yetkilileri ile görüşme imkanı sağladıkları belirtildi.
Fuarda Elazığ’ın tanıtımı yanında turizmle uğraşan sektör temsilcilerinin önümüzdeki turizm sezonunda yapacakları bağlantılar için çalışmalar yaptığı kaydedildi.

Standı gezen ziyaretçilere orcik, Ağın leblebisi, çedene kahvesi, pestil, orcik şekeri, dut, badem şekeri gibi yöresel tatların ikramı yanı sıra oyalı yazma, sofra bezi ve 8 sekiz köşeli şapka gibi Elazığ'ı sembolize eden ürünlerin hatıra olarak verildiği belirtildi.