Hz. Muhammed (sav)'i daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği ve Aktif Eğitimciler Derneği 'Herkes O’nu Okuyor' kitap okuma kampanyasını başlattı. Hz. Peygamber'in hayatı, güzel ahlakı ve barışçıl kişiliğinin anlatılacağı kitap okumayı teşvik yarışması sonunda yapılacak sınavda dereceye girenler çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Yozgat Eğitimciler Derneği Başkanı Turgut Hatipoğlu yaptığı açıklamada, Eğitimciler Derneği ve Peygamber Yolu Derneği tarafından yapılacak yarışmanın il genelini kapsadığını söyledi. Hatipoğlu, "Ülkemizde ve dünyada 7’den 70’e herkesi Efendimiz ile ilgili kitapları okumaya teşvik eden yarışmada, Efendimiz'in doğru ve aydınlatıcı bilgilerle daha yakından tanınması sağlanacak. Kitap okuma kampanyası, Türkiye genelinde ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 4 ayrı kategoride yapılacaktır." dedi.

Kampanyanın amacının Hz. Peygamber'in hayatını, güzel ahlakını toplumun bütün kesimleri tarafından bilinmesini sağlamak olduğunu kaydeden Hatipoğlu, şunları söyledi: "Kampanyamızın amacı sevgili Peygamberimizin toplumun geniş kesimleri tarafından okunmasını ve bilinmesini sağlamaktır. Bunun yanında Efendimiz'in hayatında bizim için hangi konularda örnekler bulunduğunun anlaşılması, milyonlarca insanın Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i doğru kaynaklardan okumasını sağlamak, doğru bir şekilde tanımak ve tanıtmaktır. Kampanyaya katılmak isteyenler www.herkesonuokuyor.com sitesinden kaydını yaptırabilecektir. Bu yarışmanın kaybedeni yoktur. Herkesin kazandığı bu yarışmada Peygamber Efendimiz’in örnek hayatının öğrenilmesi en önemli amacımızdır. Herkes O'nu okusun ve herkes O'nu tanısın ve herkes O'nu sevsin. İnsanlar ancak tanıdığı kadar sevebilir. Kaldı ki O'nu sevmek imandandır. İşte bundan dolayı proje sayesinde kulaktan dolma bilgilerle değil de bizzat okuyarak Hz.Muhammed'i daha iyi tanınacağı düşünülmektedir. Bu kaybedeni olmayan iyilik yarışına tüm halkımızı davet ederiz."

Hatipoğlu, yarışma ile ilgili başvuruların 8 Mart 2015 tarihine kadar www.herkesonuokuyor.com sitesinden yapıldığını, sınavların ise her kategoride ayrı ayrı 18-22 Mart tarihleri arasında yapılacağını ve dereceye giren yarışmacıların çeşitli hediyelerle ödüllendirileceğini ifade etti.