İki kez uçak kazası geçiren köpekbalığı avlarken bacaklarını silahla vuran 1. dünya savaşında bacaklarına 200'den fazla şarapnel parçası iasbet etmeyip ölmeyen yazar kimdir?

Ernest Hemingway'in Sıradışı Yaşantısından Şok Edici 10 Bilgi

Kitaplarını okurken onun normal bir yazar olduğunu düşünüyorsanız, durun bir dakika! Hemingway yaşamış en ilginç insanlardan birisi...

1. Annesi kız çocuk istediğinden bir süre ona kız kıyafetleri giydirmiş ve saçını diğer kız kardeşleri gibi uzattırmış.

2. Taramalı tüfekle köpek balığı vuracak kadar balıkçılıkla ilgiliydi

3. Amerikalı yazar Francis Scott Fitzgerald bir keresinde Hemingway'e penisini göstererek eşi Zelda'yı mutlu edip etmediğinden şüphe duyduğunu söyledi.

Hemingway'in yorumu ise mutlu eder ya sandığın kadar küçük değil şeklinde onu rahatlatan bir cevaptı. ( Bir diğer söylentiye göre Zelda, ünlü yazara penisin o kadar küçük ki değil bir kadını kendini bile tatmin edemezsin, demiş. )

4. Hemingway'in kardeşi Leicester Hemingway, Jamaika kıyılarında 7 vatandaşı olan bir ülke kurdu.

5. Jamaika seyahatlerinde iki kez uçak kazası yaşadı, eşi vefat etti ama kendisi kurtuldu.

Bu kazalar dışında da Hemingway neredeyse tüm hastalıkları yaşadı ama hastalıktan ölmedi.

6. James Joyce'u o kadar çok seviyordu ki ona laf edenlerle kavga etmekten çekinmezdi

Sinirlendiğinde boksöre dönüştüğünden kimse ona bulaşmazdı.

7. Yıllarca FBI tarafından dinlendiği konusunda paranoyak olduğunu düşündü, en sonunda gerçekten dinlenildiği ortaya çıktı.

1983 yılında yayınlanan FBI dökumanları geçmişte onun dinlendiğini belgeledi. Hemingway'in intihar etmesinde bu takibin olumsuz yansımaları da etkili oldu deniliyor.

8. Kendisi de Argo kod isimli bir KGB ajanıydı

Stalin zamanında KGB'ye bilgi vermek ajan olmak istediğini söylese de çok başarılı bir ajan olamadı.

9. 6 parmaklı çapkın bir kedisi vardı ve kendisi de kedileri çok severdi

10. 1. Dünya Savaşı'na katılmak için 1917'de başvurdu 1918'de ambulans şoförü olarak başladı.

Savaşla ilgili asıl bombası ise 2. Dünya Savaşı sırasında Pearl Harbor sonrası Alman denizaltılarını batırmak için teknelerle denize açılmasıdır. 

DÜNYA

İşte dünyanın en şanslı adamı

Hırvatistan’da yaşayan Frano Selak, felaketlerden sağ çıkmayı başardığı için dünyanın en şanslı adamı olarak kabul ediliyor.

Tam yedi kez ölümden dönen ve lotoda büyük ikramiyeyi tutturan 81 yaşındaki müzik öğretmeni Frano Selak, servetini bağışlamaya karar verdi. Dünyanın en şanslı adamı olarak görülen Selak, “Para mutluluğu satın alamaz” diyerek beşinci karısıyla birlikte mütevazı bir yaşam süreceğini açıkladı. Hırvatistan’ın Zagreb kentinde yaşayan Frano Selak, hayatı boyunca pek çok felaketten sağ çıkmayı başardı.

Tam 7 felaketten kurtuldu

1962: Saraybosna'dan kalkan, Dubronik'e giden trene bindi. Tren raydan çıktı ve birkaç vagon nehre düştü. Buz gibi suda 17 kişi boğuldu. Selak'ın kolu kırıldı ama kurtuldu.

1963: Zagreb'de DC-8 tipi bir uçağa bindi. Uçak havadayken kapısı açıldı ve Selak aşağı düşen 20 kişiden biriydi. Kazada 19 kişi öldü! Selak saman yığınına düştüğü için yaralı olarak kurtuldu.

1966: Bindiği otobüs nehre uçtu. 4kişi öldü, o birkaç sıyrıkla kurtuldu.

1970: Otomobiliyle giderken motor alev aldı. Kendini dışarı zor attı, aracın benzin deposu infilak etti.

1973: Otomobilinde meydana gelen patlamada saçlarının bir bölümünü kaybetti.

1995: Zagreb sokaklarında otobüs çarptı. Yaralı kurtuldu.

1996: Otomobil bir virajda Birleşmiş Milletler'e ait kamyonla çarpıştı. Skoda marka otomobiliyle uçuruma uçtu. O bir ağacın üstüne düştü, otomobili yandı.

2003: Frane Selak, piyangodan 1,3 trilyonluk ikramiye kazandı.

"Parayla saadet olmaz", diyen Selak özel bir adadaki lüks evini sattı, servetini dostlarına dağıttı. Selak, “Hiç bu kadar mutlu olmamıştım” dedi.

Cevap: Ernest Hemingway