Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Medya ve İletişim Öğrenci Topluluğu'nun birlikte düzenlediği söyleşiye konuşmacı olarak, haber spikeri İnci Ertuğrul katıldı. İnci Ertuğrul'a, “Yılın Habercisi” ödülü verildi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, İnci Ertuğrul iletişim öğrencilerine, gazete ve televizyon haberciliğinin geçmişi ve çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Hayat içerisinde yer edinmek için yarışmak gerektiğini dile getiren Ertuğrul, iletişim imkanlarının çok kısıtlı olduğu bir dönemde çocukluğunu geçirdiğini, ancak günümüzde iletişim imkanlarının sınır tanımadığını vurguladı. Radyoculuğa uzanan süreçte, çocukluğundan kalma ilgisinin önemli bir etkisi olduğunu anlatan Ertuğrul, “Şans fırsatla karşılaştığınızda yeterli olmanızdır.” dedi.

Medya sektöründe çalışmanın özveri istediğini de ifade eden Ertuğrul, sektörün zorlukları hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Başarıya ulaşmak için merdiven basamaklarının tek, tek çıkılmasını ve zirveye çıkıldığında da dik durulması gerektiğini anlatan Ertuğrul, başarının emek ve kararlılıkla bağının olduğunu kaydetti. Kahramanmaraş'ta bulunmaktan ve Sütçü İmam Üniversitesi'ne konuk olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ertuğrul, yılın habercisi ödülüne layık görüldüğü için de tüm öğrenci ve katılımcılara teşekkür etti.

Söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını cevaplandıran İnci Ertuğrul'a, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Yıldırım tarafından “Yılın Habercisi” ödülü verildi.