100. yılını geride bırakan Türk Sineması'na katkı sağlamak ve İnönü Üniversitesi öğrencilerinin sinema kültürlerinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla yola devam eden İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali, 8. yılında 4-6 Mayıs tarihlerinde sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

İnönü Üniversitesi’nin ve Kültür Bakanlığı’nın destekleriyle Sinema Topluluğu tarafından düzenlenen festivale bu yıl ulusal ve uluslararası olma üzere toplam 520 film başvuru yapmıştır. Festivale uluslararası katılımın çok olması sebebiyle bu yıl bir ilk yapılarak yarışma ulusal ve uluslararası olarak ayrılmıştır. Ulusal kategorilerinin birincilerine kategori başına 5.000 TL olmak üzere toplam 15 bin TL ödül verilecektir. Uluslararası kategorilerinin birincileri mansiyon ödülü ile ödüllendirilecektir.

Ulusal ve uluslararası olmak üzere ikiye ayrılan yarışma filmlerini yine ulusal ve uluslararası olmak üzere ayrılan jüri üyeleri değerlendirecektir. Ulusal yarışma kategorisini değerlendirecek olan jüri üyeleri; Sayın Prof. Dr. Aytekin Can, görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı, ünlü oyuncular Faik Ergin ve İpek Tuzcuoğlu’ndan oluşmaktadır. Uluslararası yarışma kategorisini değerlendirecek olan jüri ünlü oyuncu Aslı Şahin, yönetmen Emel Çelebi, Prof. Dr. Nezih Orhon ve Prof. Dr. Turan Sağer oluşuyor. 4-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Kısa Film Festivali, ulusal ve uluslararası kategoride yarışacak olan kısa filmler, söyleşiler ve atölyeler ile sinemaseverlere dolu dolu 3 gün yaşatacak