Amasya Üniversitesi öğrencilerinin vermiş oldukları bahar konserini izlemeye gelen işitme engelli seyircilere işaret dili ile hitap etti. Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrenci korosu ilk konserlerini ‘bahar konseri’ temasıyla Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde verdi.
Türk Halk Müziği Öğrenci Korosu tarafından seslendirilen konser, Amasya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) tarafından da canlı olarak yayımlandı.

Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Önder İdil, “Yüksekokulun adını aldığı ünlü hekim ve cerrah Amasyalı Tıp Alimi Sabuncuoğlu Şerefeddin hastalarını müzikle de tedavi etmeye çalışmıştır. Bugün sağlık alanında eğitim gören öğrencilerimizin oluşturduğu koronun güzel bir konserini izledik.” dedi.

İzleyiciler arasında Amasya Lokman Hekim İşitme Engelliler İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin de olduğunu kaydeden İdil, “Koromuz tarafından seslendirilen konserin sözlerini işitme engelli izleyicilere ise işaret dili ile sunmaya çalıştık. Türk Halk Müziği Korosu’nun oluşturulmasına ve konserin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.