Samsun Çarşamba Ülkü Ocakları Başkanı Alparslan Güreş İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 94.Yıl dönümü nedeniyle Ocakta basın açıklaması yaptı. Güreş, Kurtuluş Savaşı'nın Türk Milletinin kadınıyla, erkeğiyle her yaştaki insanıyla cephede çok zor şartlar altında kazanıldığını hatırlattı. Güreş bu sebeple İstiklal Marşı'nın her bir mısrası ile ülkesi için kutsal vatan toprağının bir karışını vermemek için dillere destan bir mücadele verişinin ölümsüzleştiği bir eser olmasının yanında tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak Kurtuluş Savaşı'nı kazandığının da belgesi olduğunu söyledi.

Ocak Başkanı Güreş açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İstiklal Marşımız, ülkemizin bağımsızlığının, gücünün nişanesi olan Yüce Türk Milletinin vatanseverlik duygusunun somut bir ifadesidir. İman ve vatan sevgisiyle abideleştirilen milli şair Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci TBMM tarafından kabul edilen Türk insanının Atatürk önderliğinde tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımı İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 94. yıldönümünü büyük bir onur ve gurur ile kutluyoruz. Vatanı uğruna canını hiç düşünmeden seve seve feda etmekten kaçınmayan büyük Türk Milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşımız bu milleti millet yapan ayrılmaz bağlarla birbirine bağlayan ortak ruh kültürel değer, birlik ve beraberliğimizin simgesi ve en büyük anlaşma metnimiz olmuştur.
Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşını Safahat dâhil hiçbir yapıtına almamıştır. Nedeni sorulduğunda 'O benim değil, ulusumun eseridir.' diyerek milletimize adaması ve ordumuza ithaf etmesi, onun alçak gönüllülüğünü ve vatanseverliğini en güzel biçimde ortaya koymaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle; Türk Milletinin zaferlerini, bağımsızlığını ve kutsallığını en güzel duygular ile anlatan, milli mücadelenin en çetin dönemlerinde halkımıza büyük bir cesaret ve moral aşılamış, milli birlik ve bütünlüğümüzün simgesi İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yıl dönümünü şahsım ve Çarşamba Ülkü Ocakları adına kutluyor; ilkeli, ölçülü mütevazı hayatı ile Yüce Türk Milletinin hislerine tercüman olan mısraları ile hepimizin gönlünde müstesna bir yere sahip milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."