7 yaşında çizdiği Nasreddin Hoca resmiyle başladı ressamlık serüveni. Şimdi ise 41 yaşında Pertav Başak. Karakalem, yağlıboya derken son bir yıldır da sprey boyayla resim yapmaya başladı. Beş dakikada ve fırça kullanmadan yaptığı resimlerle Kahramanmaraş halkı tarafından büyük ilgi gören Pertav Başak, geçtiğimiz günlerde Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışma programında da üç dakikada sprey boyayla resim yaparak ikincilik elde etti. Muşlu olmasına rağmen yirmi beş yıldır Kahramanmaraş'ta yaşadığını ve gittiği her yerde yaşadığı şehri temsil etmekte ısrarlı olduğunu söyleyen ressam, "Yıllardır Kahramanmaraş'tayım.  Buranın ekmeğini yedim. Kahramanmaraş'a sahip çıkıyorum. Maraş da bize sahip çıksın" dedi.
Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışma programına katılmasının ilginç bir olayla gerçekleştiğini söyleyen ressam Başak, "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 2.Kitap ve Kültür Fuarı'nda tanıştığım bir teyze beni Yetenek Sizsiniz programında gördüğünü söyledi. Aklımda bile yokken 'Neden olmasın ki?' dedim ve aynı gün başvuru yaptım. Ertesi gün kabul edildi ve kendimi yarışmada buldum" diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞ'IN EKMEĞİNİ YEDİM
VEFASIZLIK EDEMEM
Kahramanmaraş'ta bir ilk gerçekleştirerek resme sprey boyayla farklı boyut kazandıran Pertav Başak, sprey resim tarzının Avrupa'da yaygın olduğunu, Türkiye'de ise üç-beş ressamın ilgilendiğini belirtti. Bu sanatı insanlara sevdirmek istediğinin altını çizen ve Büyükşehir Belediyesi'nden sanatını icra edebileceği bir yer talep eden Başak, "Ben Muşluyum. Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışma programına katıldığımda Muş Belediye Başkanı, yarışmaya Muş'u temsil ederek katılmam neticesinde bana her türlü desteği vereceğini söyledi. Ancak ben yıllardır Kahramanmaraş'ın ekmeğini yedim. Vefasızlık edemem. Bu teklifi reddettim. Bu sene yine gideceğim ve yine Kahramanmaraş'a sahip çıkacağım. Biz bu şehre başkoyduk. Ancak Kahramanmaraş da bize ve sanata sahip çıksın. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımızdan şehir merkezinde iki metrekarelik bir yer istiyorum. Parklarımızda çok boş yer var" ifadelerine yer verdi.

SANATI SEVDİRMEK VE NAFAKAMI KAZANMAK İSTİYORUM 
Sanatla ilgilenen insanlardan topluma hiçbir zarar gelmeyeceğinin de altını çizen Başak, "Zararlı insanlar sanatla uğraşmazlar. Kimseyi rahatsız etmeden hem sanatı sevdirmek, hem de çocuklarımın nafakasını kazanmak istiyorum. Çünkü ben ailemin rızkını sadece resimle sağlıyorum ve yetkililerden sanatıma destek vermesini bekliyorum. Sırf bu sebepten dolayı Kahramanmaraş'ı terk etmek istemiyorum" diye konuştu.

HABER FOTOĞRAFLARI

İŞ DÜNYASI SANATA DA YATIRIM YAPMALI 
Yarışmanın Kıbrıs elemelerinde yaşadığı bir anektodu da aktaran Pertav Başak şunları söyledi: "Kahramanmaraşlı yaşlı bir amca program bitiminde beni kapıda beklemiş. Ben çıktığımda ağlayarak bana sarıldı ve 'Bize gurur verdin oğlum. Bunca yıldır Kıbrıs'tayım ve burada Kahramanmaraşlı olduğum için onur duydum şimdi' dedi. Kıbrıs'ta bile insanlar gurur duydu ama burada sponsor bulmakta zorlanıyoruz. İlkleri gerçekleştirdiğimiz halde destek bulamıyoruz. Kahramanmaraşlı iş adamlarımız, iş dünyasına yaptığı kadar sanata da yatırım yapmalı. Bu birlikteliği sağlayabildiğimiz müddetce bizi kimse yıkamaz." (HABER: NARİN DEMİRCİ)