Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi, Devlet Tiyatrosunda sahnelenen Jennifer’ın Düğünü/Osman Gazi isimli oyunu yaklaşık 400 öğrencinin yanı sıra projenin eğitim faaliyetinin yürütüldüğü okulların idareci ve öğretmenleri de izledi.

Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü ve BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Sinan EL, projemiz IPA kaynakları ile finanse edilmekte olup, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı  kapsamında yer alan “eğitim” öncelik ekseninin  2.1 no’lu tedbiri altındadır. Hibe programının sözleşme makamı T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı, Operasyonel Faydalanıcısı ise T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'dır dedi.

Birçok öğrencimiz devlet tiyatrosuna ilk kez geliyor.

Sinan EL, şu ana kadar projemizde ağırlıkta ders destek eğitimleri verildi ama bunun yanı sıra öğrencilerimizin sosyal ve kültürel etkinliklere de katılmaları konusunda fırsat ve imkanlar sunduklarını söyledi. Sinan EL, biliyoruz ki öğrencilerimizin birçoğu böyle bir ortama ilk kez geliyorlar. Tiyatro salonuna nasıl girileceğini bilmeyen öğrencilerimiz dahi var. Projemiz sayesinde öğrencilerimiz akademik çalışmaların yanında hem sanatsal bir çalışmanın içerisinde hem de sosyal ortamlarda yer alıyor diye konuştu.
Proje faaliyetleri devam ediyor.

Proje kapsamında Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile belirlenen 10 ortaokulda 7 ve 8. sınıfa devam eden, öncelikli olarak, kız öğrencilere yönelik TEOG ve ders destek eğitimleri, hızlı okuma dersleri, rehberlik çalışmaları düzenlenmesi, Eğitim faaliyetine katılan toplam 400 öğrenciye spor elbisesi ve bu öğrenciler dahil toplam 500 öğrenciye eğitim materyali ve kırtasiye malzemesi seti desteği sağlanması, eğitim gerçekleştiği okullara basketbol ve voleybol topu desteği verilmesi, konferans ve seminer, sinema ve tiyatro etkiliği, 50 okula toplam 5000 adet okuma kitabı dağıtılması faaliyetleri yer almaktadır.

Proje hakkında detaylı bilgi için okuyabilsek.biz isimli web sitesini takip edebilir ve/veya proje koordinatörü Sinan EL ile [email protected] e-posta adresinden iletişim kurabilirsiniz.