Kırşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve Kırşehir’in önemli projelerinden olan 'Kalehöyük Arkeopark Projesi' için temel atma töreni düzenlendi.

Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şunları kaydetti: “Baraka halinde bir binada okuduk. Şimdi ise 3 yıl süren hazırlık çalışmasından sonra 'Arkeopark' projemizin temel atma törenini yapıyoruz. Bu proje ile Kalehöyük ve çevresinde arkeolojik ve kültürel değerlerin korunarak yaşatılması, alana getirilen yeni fonksiyonlarla Kalehöyük alanının Kırşehirliler tarafından kullanımının sağlanması, kazı evi ile arkeolojik çalışmalarda çıkarılan parçaların Kırşehir halkı ile paylaşılması, gençlerimizin ve çocuklarımızın kendi tarihi değerlerini koruması amaçlanmıştır."

Yapılan bu çalışmalarla kalenin turizme açılması ve şehrin ticaretine katkı sağlamasınında hedeflenmekte olduğunu ifade eden Bahçeci, şu bilgileri paylaştı: "Proje çalışmaları kapsamında mevcutta Kızılırmak Lisesi’nin ve Aleaddin Kale Camii’nin bulunduğu arkeolojik kazı alanın yer aldığı 25.500m2’lik bir alanda peyzaj düzenlemesi yapılacak. Kızılırmak Lisesi’nin yerine kazı alanından çıkartılan parçaların sergilendiği bir sergi holü, satış birimleri, cafe, restoran, açık seminer alanı ve kazı evi atölyelerinden oluşan bir kazı evi, kazının yapıldığı alana bir korugan, dinlenme, piknik ve çocuk oyun alanları, çocuk eğitim alanları, tarih parkı, tematik parklar ve seyir terasları proje içerisinde tasarlandı."

Yapılan konuşmanın ardından temel atma törenine geçildi. Törene Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Garnizon Komutanı J.Albay Murat Bulut, STK ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.