Kayseri Kılıçaslan Liseleri öğrencileri, toplumun değerlerini yeni kuşaklara aktarmada büyük rol oynayan halk ozanlarıyla bir araya geldi.

Kılıçaslan Liseleri Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın ile birlikte Âşık Gulfani ve Âşık Yemliha katıldı. Öğrencilerden büyük ilgi gören etkinlikte, halk ozanları hem âşıklık geleneğini anlattılar hem de kendi eserlerinden örnekler seslendirdi. Ozanlar, öğrencilerden gelen ayakla(uyak) da atıştılar. Söyledikleri türkülerin oluşum hikâyelerini de anlatan ozanlar, öğrencilerin ilgisinden oldukça memnun olduklarını dile getirerek bu geleneğin yaşaması için gayret gösteren okul idaresine teşekkür ettiler.

Gerçekleştirdikleri etkinlikle ilgili bilgi veren Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül, ”Halk şiirimizin yaşaması adına büyük gayret gösteren ozanlarımızla yeni neslin bağını koparmamalıyız. Bu çerçevede Kayseri’de yaşayan önemli ozanlarımızdan Aşık Yemliha ve Aşık Gulfani’yi öğrencilerimizle bir araya getirdik. Hem ozanlarımıza hem de dernek başkanı Turgut Aydın’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir saatten fazla süren etkinliğin sonunda Kılıçaslan Liseleri Edebiyat Zümre Başkanı Hüseyin Say tarafından halk ozanlarına teşekkür plaketi sunuldu.