MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi iş birliğinde kadın bilinçlendirme konferansları devam ediyor.

Malatya Kent Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Melekbaba ve Tecde Mahallelerinde yapılan programlarda yakın tarihin en kara günlerinden biri olan darbe girişimi "15 Temmuz Destanı" konulu konferansla katılımcılara anlatıldı.

Aile uzmanı ve sosyolog Zehra Sönmez, konferansta yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmaması ve unutturulmaması gereken bir konu olduğunu, toplum olarak nelerle karşı karşıya olduğunun bilinmesi gerektiğini belirtti.

Toplum olarak bundan sonra önlerine konulan şeyleri iyi incelemeleri ve bilinçli olmaları gerektiğine değinen Sönmez, gidilen yerlerde neler okutuluyor ya da kendilerine neler empoze edilmeye çalışıldığının iyi bilinmesi gerektiğini anlattı.

Aile uzmanı ve sosyolog Elif Şengönül de 15 Temmuz darbe girişiminin amacı Türkiye kökten yok etmek olduğunu, FETÖ’ye bağlı bir grubun TSK’nın içerisine sızıp ülkeyi ele geçirmeye çalıştığını anımsattı.

Bu terör örgütünün 241 vatandaşın ölümüne sebep olurken ülkenin bütün geçmişini ve geleceğini yok edecek bir darbe girişimi yaşattığını kaydeden Şengönül, "O gece Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra herkes hareket ederek sokaklara dökülerek bu darbe girişimine dur dedi. Milletimiz o gece darbeyi engellemesine rağmen ülkemizin milyonlarca dolar zarara uğrada ve ülkemiz ekonomi olarak geriye gitti." ifade etti.

Konferanslara katılım sağlayan Mahalle sakinleri program sonunda sunumlarından dolayı Şengönül’e ve Sönmez’e teşekkür ettiler.