Programa İl Milli Eğitim Müdürü Mesut ALKAN, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 10 Mayıs2014 Cumartesi günü saat 14.00'da gerçekleştirilen dinletide Türk edebiyatının önemli şairlerinin şiirleri öğrenciler tarafından başarılı bir şekilde yorumlandı. 

Dinletide Türk edebiyatının ”˜Aşk, Naat, Mistisizm ve Münacaat ' köşelerinde şiir serüvenine çıkıldı. Dinleyicilere gerçek bir şiir ziyafeti sunulan programda misafirlerin ruhuna duygu dünyasına hitap edildi. Şiir şöleni Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Ali ALCI, Gülseren ERNAS ve Hacı Abdullah KOZAN tarafından hazırlandı.
Programda şiirler fon ve slâytlar eşliğinde yorumlandı. Tadı damağımızda kalan ”˜Türk Şiirinin Tasavvuf Yolculuğu' dinletisinde seyirciyi şiir ülkesine seyahate çıkaran öğrenciler ve şiirleri ise şöyle sıralandı: 

1- Cemal Safi -  'Tek Hece'  ( Fatma Bozgeyik)
2- Yunus Emre - 'Aşkın Aldı Benden Beni' (Fatma Kara)
3- Yunus Emre - Ah Ölüm  (Muharremcan Sarıçerçi)      
4- Celal Fedai   - Parmak İle Boyanmış Bir Naat (Ayşe Nergiz)
5- Nurullah Genç - Yağmur  (Mehmet Ali Arslantaş)
6- Yaman Dede - Yana Kalbe Devasın Sen  (Mehmet Yaşar)
7- Şeyh Galip - Naat  (Zeliha Toklu)
8- Mehmet Akif Ersoy -  On Dört Asır Evvel  (Elif Kenger)
9- Sezai Karakoç - Sürgün Ülkelerden Başkentler Başkentine (Ayşegül Özdoğan)
10- Mehmet Akif Ersoy - Necid  Çöllerinden Medine'ye  (Mihriban Askı) 
11- Erdem Bayazıt - Ara Çağrı  (Mustafa Karaaslan)

Ayrıca Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi eski öğrencilerinden Hasan Zahid Yurdagül Mistisizm şiirlerinin ardından enfes Bir Ney taksimi sundu. Okulun Müzik öğretmeni Hakan Kılıç uduyla söylediği ilahilerle programa renk kattı. Hakan KILIÇ'a neyde Hasan Zahid Yurdagül, ritimde Haydar YAŞAR eşlik etti Program Kahramanmaraşlı şiirseverlerden tam not aldı. 

Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mesut ALKAN Kahramanmaraştaki şiir damarını önemsediğini bu damarın beslenip geliştirilmesi gerektiğini bu işe Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesinin dokuz yıldır öncülük ettiğini ve çok başarılı olduğunu söyledi. Programı hazırlayan öğretmen ve öğrencileri tebrik edip  öğrencilere ve okulun eğitim kadrosuna başarılar diledi.  

Kahramanmaraşlı şiirseverler tarafından dikkatle ve ilgiyle takip edilen geleneksel şiir şöleninin bu yıl dokuzuncusu düzenlendi. Programa emeği geçenleri kutluyoruz. Her yıl ilgiyle takip edilen şiir şölenlerinin devamını bekliyoruz. Zaten şairler şehri Kahramanmaraş'a da yakışan bu olsa gerektir.