Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan, 1469 inşa tarihli, Osmanlı Padişahı Yıldırım Bayezid'in damadı Buharalı Muhammed Es-Seyyit'in türbesinin restorasyon çalışmaları devam ediyor. İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun kararı ile tescillenen, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı gereği tarihî türbenin restorasyonu, Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapılıyor.

Şenköy Mahallesi'ndeki türbede incelemede bulunan Vali Amir Çiçek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çiçek, maneviyatı yüksek şahsiyetlerin değerlerinin korunması gerektiğini belirterek, "Bir ilin değerlerini, önemli şahsiyetlerini bilmiyorsak o ili tam olarak tanımamış oluruz. İlin sahip olduğu tarihî değerler ve maneviyatı yüksek şahsiyetler, bilge insanlar bilinirse o il tam olarak tanınmış olur. O nedenle ilimizde bulunan Buharalı Muhammed Es-Seyyit Türbesi'nin restorasyonuna çok önem veriyoruz. Restorasyon tamamlandıktan sonra türbe ziyarete açılacak." dedi.

Vali Çiçek, türbedeki incelemesinin ardından Danişment köyünü ziyaret ederek, tarihî Danişment Camisi'ni gezdi. Burada vatandaşların talebi üzerine Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürü Ali Haydar İstemihan'a, caminin restorasyonu için araştırma yapılması talimatını verdi.