Tokat'ın Turhal ilçesinde faaliyet gösteren Özel Yıldırım Koleji, ilçe geneli ana sınıf öğrencilerine yönelik 'renkli parmaklar' isimli 5. Boyama Şenliği Yarışması düzenledi. Şenliğe katılan minik öğrencilerin ortaya koyduğu eserleri juri üyelerini derecelendirmede zorladı.

Yıldırım Kolej’inde yapılan ücretsiz- ödüllü pastel boya yarışmasına çok sayıda minik katıldı. Minikler hem yarıştı hem de doyasıya eğlendi. Yarışmada miniklerden çok velilerin heyecanlandığı gözlerden kaçmadı. Jüri üyeleri ise bir birinden güzel resimler arasından dereceleri seçmekte zorlandıklarını kaydetti. Resimler jüri üyeleri tarafından değerlendirilirken, okul öğrencileri yarışmacı ve tüm katılımcılara müzik, şiir ve eğlence gösterisi sunumu yaptı.

Programın açılışında konuşma yapan Özel Yıldırım Koleji Müdürü Nahit Ören, anasınıfı öğrencilerinin hayal güçlerini geliştirerek kendilerini ifade edebilmeleri için böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi. Amaçlarının çocukların eğlenmelerinin yanında kendilerine olan özgüvenlerini artırmak, kendilerine el becerileri kazandırmak olduğunu belirten Müdür Nahit Ören, yarışmaya olan yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tüm yarışmacılara katılımlarından dolayı teşekkür eden Müdür Ören, şöyle devam etti: “Boyama Şenliğimizi her yıl mayıs ayında yapıyoruz. Bu yıl beşinci renkli parmaklar pastel poya yarışmasını düzenlemiş olduk. Yarışmayı her yıl düzenlediğimiz için artık geleneksel hale gelmiştir. Etkinliğimize her yıl çok sayıda başvuru oluyor. Geçen sene yoğun talep üzerine sınıflara sığmayan çocuklarımız okulun yemekhanesine alınarak yarıştı. Bu yarışmanın özelliği kaybedeni olmayan bir yarışma olmasıdır. Yarışmaya katılan bütün çocuklarımıza teşekkür eder, hepsini kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Her yıl yapılan Boyama Şenliği'ne katılan ve birbirinden güzel resimler çizen öğrencilerin ilk yarışma heyecanını tattıklarını dile getiren Ören, katılan her öğrenciye madalya ve çeşitli ödüllerle sevindirileceğini açıkladı. Birinci olan kişiye bisiklet, ikinci ve üçüncüye uzaktan kumandalı helikopter, 4., 5., 6.,7, 8., 9. ve 10'uncu kişilere scooter, 11., 12., 13., 14. ve 15. kişiye zıp zıp top, 15. ve 45. arası kişilere uçurtma verildi. Yetkililer, yarışmaya katılan tüm yarışmacılara madalya ve şapka hediye verdiklerini açıkladı. Program yapılan ödül töreni sonrası sona erdi.