Muş'ta 5 yıl aradan sonra 10 ekibin katıldığı Muş Okul Sporları ve Kulüplerarası Halk Oyunları Yarışması yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Kapalı Spor salonunda yapılan yarışmaya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Beyaz Duman ve çok sayıda kişi katıldı. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) tarafından çeşitli illerden görevlendirilen 7 hakem gözetiminde ekipler kıyasıya yarıştı.

Beş yıl sonra halk oyunları yarışmasını yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, "Tarihinde önemli bir yere sahip olan halk oyunları yarışmaları her yıl yapılması gerektiği halde ne yazık ki 5 yıldır yapılmıyordu. Bu sene il temsilcilerinin gayretli çalışmaları sonucu tekrar yarışmalara başladık. Bu kapsamda okullar arası ve kulüpler arası yarışmada tüm katılımcılara başarılar diyoruz. Tüm katılımcı ekipler gönlümüzün birincisidirler. Yarışmaya katılımlarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz." dedi.

THOF Muş Temsilcisi Selami Yurtlu ise "Yarışmaya yıldızlar kategorisinde 2 ekip, lise kategorisinde 3 ekip, yıldız kulüpler kategorisinde 2 ekip ve gençler kategorisinde ise 3 ekip katılım sağladı. Bize desteklerini esirgemeyen Halk Eğitim Merkezi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’na da teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. Dereceye giren ekipler sonra açıklanacak.