Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde eğitim-öğretim faaliyeti yapan Özel Çağlayan Gül Aydın Mirkelam İlk ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri 32 film çekimi yaptı.

Okulun İngilizce öğretmeni Seyhan Kahraman, öğrencilerin derste öğrendikleri bilgileri pekiştirmek amacı ile İngilizce kısa film yarışması düzenledi. Dil eğitiminde en etkili eğitim metodlarından biri olan 'Yaparak ve yaşayarak öğrenme' modelini uygulayarak öğrencilerine eğlenerek öğrenmeyi sağlamaya çalıştı. Okul çapında öğrencilerin 32 film çektiği ve bu filmlerde öğrencilerin kendilerinin oynadığı öğrenildi.

Okul Müdürü Ahmet Dede ise "Öğrencilerimizin İngilizce dersi görmelerine rağmen konuşamadıklarını tespit ettik. Fakat diğer taraftan ülkemizde misafir olan Suriyeli çocukların 3 ay içinde Türkçe konuşmaya başladığını görüyoruz. Buradan anlaşılıyor ki bizler öğrencilerimize İngilizce öğretiyoruz fakat öğrenciler öğrenilen bilgileri kullanmayınca unutuyor. Öğrendiklerinin unutulmaması için onlara İngilizce konuşabilecekleri ortamlar hazırlamamız gerekiyor. Okul olarak bu çalışmalarla öğrencilerimize uygun ortamlar hazırlıyoruz." şeklinde konuştu.