Erzurum Olurlular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, ilçenin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla, 'Olur mu Olur' isimli kitabı yayımladı.

Olurlular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, kültürel etkinlikler kapsamında ilçenin tanıtımına yönelik ilk kitabını yayımladı. Dernek Başkanı Fikret Akçay, Cahit Can'ın genel yayın yönetmenliğinde hazırlanan söz konusu kitabın alanında büyük bir boşluğu doldurduğunu ifade etti.Birinci kalite kağıda baskı yapılan 325 sayfadan oluşan, 'Olur mu Olur' da ilçenin yetiştirdiği renkli ve önemli şahsiyetlerin biyografileri, yöresel yemek tarifleri, fıkralar, anekdotlar, mahalli inanışlar, kültürel ve tarihi varlıkları ile ve köylerin tanıtımı yer alıyor.

Dernek Başkanı Akçay, hazırlattıkları kitaptan Milli Kütüphane başta olmak üzere ülke genelindeki il halk kütüphanelerine, üniversite kütüphanelerine gönderdiklerini dile getirdi. Akçay, Erzurum'un şirin ve küçük ilçelerinden birisi olan Olur'un zengin beşeri sermayeye zengin olduğunu belirterek, "Yıllardan beri Olurlu hemşehrilerimize maddi ve manevi konularda hizmet vermeye çalışan derneğimizin faaliyetlerini bu eserde yayımlamak istedik.Bu kitap Olur'da doğup, Türkiye'nin hatta dünyanın değişik yerlerinde ülkemize değişik alanlarda hizmet sunan hemşehrilerimizi bir arada görebilme isteğimizin ürünü olup aynı zamanda yılda bir kez bir araya gelip toplanmaktansa ebedi bir arada bulunabilme isteğinin tezahürüdür." dedi.