Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Okullar Arası Halk Oyunları İl Birinciliği'ne, Özel Aydınlık Okulları Kız Halk Oyunları Grubu, "Geleneksel Dal Yıldızlar Grubu" kategorisinde kazandı.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’ndaki yarışmada Özel Aydınlık Okulları'nı, 5. ve 6. sınıf öğrencileri Zeynep Keskin, Sude Küçükoğlu, Feyza Eroğlu, Gülizar Aydınalp, Tuğçen Dinçer, Şadiyenur Sena Coşkungönül, Naile Sarıbaş ve Ayşenur Sucu'dan oluşan ekip temsil etti. Aydın yöresinden Kerimoğlu, Çine İki Parmak, Bozdoğan Zeybeği, Şu Dalmanın Dağı, Harmandalı ve Gelin Alma oyunlarını sergilediler. Öğrencilerini başarılarından dolayı kutlayan Özel Aydınlık Okulları Müdürü Süleyman Diker, “Sene başından beri yoğun bir şekilde çalışıyorlar, emeklerinin haklı karşılığını aldıklarını düşünüyorum. Uzun, meşakkatli bir çalışma ve çabanın ürünü olarak il birinciliği kazanmaktan dolayı gururlu ve mutluyuz. Bizlere bu sevinci yaşatan gençlerimize ve ailelerine teşekkür ederim.” dedi. Aydın'ı, Uşak'taki bölge yarışmasında temsil edecek olan öğrencilerini kutlayan Beden Eğitimi öğretmeni Ramazan Kubus da, "Halk oyunları dersi, okulumuzda anasınıfında başlıyor. Öğrencilerimizin bu güzel sanata olan ilgisi ve başarısı bizleri çok gururlandırıyor. Çocuklarımıza, Uşak'taki bölge yarışmasında da gönülden başarılar diliyoruz.” dedi.

Özel Aydınlık Okulları’na birincilik kupası ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Selami Balkan, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Saruhan ve Halk Oyunları İl Temsilcisi Tolga İlbaş tarafından verildi.