Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) Zihinsel Engelliler Öğretmenliği öğrencileri, engelli çocuklarla birlikte 'Özel Eğitim Şenliği' düzenledi. Karabük başta olmak üzere diğer illerden ve ilçelerden gelen engelli öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği 3. sınıf 2. öğretim öğrencileri 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında amfi tiyatroda 'Özel Eğitim Şenliği' düzenledi. Karabük Aylin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinden gelen özel çocuklar ve eğitim fakültesi öğrencilerinden oluşan orkestra ile çalınan şarkılar eşliğinde düzenlenen etkinlikte boyama ve ritim grupları da yer aldı. Çalınan oyun havaları ile gönüllerince eğlenen özel çocuklar yaptıkları resimlerle de büyük beğeni topladı. İl dışından ve ilçelerden aileleri ile birlikte gelen çocuklar yanı sıra Ereğlili vatandaşlar da şenliği beğeni ile izledi.

'AMAÇ ENGELLİ ÇOCUKLARIN YETERSİZ KALDIĞI KANISINI ORTADAN KALDIRMAK'

Etkinliği düzenleyen 15 öğrenciden birisi olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği 3. sınıf 2. öğretim öğrencisi Billur Ormancı, amaçlarının özel ihtiyaçlı çocukların halk tarafından yetersiz kaldıkları kanısını ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. Ormancı, "Önce nasıl bir proje tasarlamamız gerektiğini düşündük. Halkımız da özel ihtiyaçlı çocukların kavramının tam olarak yerleşmediğini düşündük. Özel ihtiyaçlı çocukların yetersiz oldukları kanıları var. Bu kanıyı yok etmek için böyle bir proje tasarladık. Özel ihtiyaçlı çocuklardan oluşuyor buraya gelen gurup. Resim ve müzik grubumuz var. Hepsinin de özel ihtiyaçları var. Otizm, fiziksel engelli ve benzeri çok çeşitli engel gruplarından oluşuyor. Halkımıza açık bir organizasyon." dedi.

Öğrencilerden Hamide Erdim ise "İlk olarak topluma hizmet dersi kapsamında bir proje düşündük. Karabük'ten öğrencilerimizi getirdik. Burada ritim, müzik, dans ve resim grubu var. Bir yandan da grafiti yapıyorlar. Bunun için hazırlıklar yaptık. Çocuklara çekilişler yaptırdık. İkramlarımız da oldu." şeklinde yapılanları anlattı.