Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, “Biz insana insan gibi muamele eden dil, din, ırk, renk gözetmeyen bir medeniyete sahibiz. İnsanın en önemli özelliği hür olmasıdır. Hür insan, Allah’tan başka kimsenin önünde eğilmeyen insandır” dedi.

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu’nda “Medeniyetimizin İnsanı” başlıklı konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen yaptığı “Medeniyetimizin İnsanı” başlıklı konuşmasında, “Kainat insan merkezlidir. Allah her şeyi insan için yaratmıştır. İnsan mükemmel bir varlık. İnsan insanın kurdudur ve kainatta birbirini en fazla istismar eden varlık insandır. Biz insana insan gibi muamele eden dil, din, ırk, renk gözetmeyen bir medeniyete sahibiz. İnsanın en önemli özelliği hür olmasıdır. Hür insan, Allah’tan başka kimsenin önünde eğilmeyen insandır.” diye konuştu.

Prof. Dr. Şen, konuşmasına şöyle devam etti: “Sorulması gereken soru şudur: Medeniyetimizin insanının asli hüviyetiyle ayağa kaldıran ana özellik neydi? Bu nasıl bir özellikti ki medeniyetimizin insanı o özelliği kaybetmeye başladı? Medeniyetimizin çöküşü de insanımızın çöküşünden sonra oldu. Medeniyetimizin insanı özelliklerinden kayıplar vermeye başladığında kurduğu medeniyette çökmeye başladı. İnsanımızın asli hüviyetiyle ayağa kalktığında kurulan medeniyetimiz, insanımız asli hüviyetinden kayıplar verdiğinde yıkılma sürecine girdi.”

Erciyes Üniversitesi Öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından ilgiyle takip edilen konferans Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen'e Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim'in hediye takdimi ile son buldu.