Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, Malazgirt Savaşı ve Selçukluların Anadolu’ya gelişlerinin yıldönümünde Ankara’da iki fotoğraf sergisi açtı. Selçuklarının Medeniyetinin Anadolu’daki İzleri sergisinin Güvenpark Sanat Galerisi’ndeki açılışı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Nihat Gül’ün katılımıyla gerçekleşti.

Sergilerde özgün şehirler kurmayı, o şehirlerde beraber yaşama ahlakını merkeze yerleştirmiş Selçuklu Medeniyetinin izlerini bulmak mümkün. Sergide Selçuklulara ait yüzlerce eser tarih meraklıları ile sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Sergi, daha önce İstanbul’da açılmıştı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergiyi gezen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, serginin Selçuklu kültürünün yaşamasına, tanınmasına ve daha geniş kesimlere ulaşmasına katkı sunduğunu belirtti. Destici, sergiyi açan Sivaslılar Vakfı’na da teşekkür etti.

25 Ağustos-10 Eylül tarihleri arasında görülebilecek sergilerin ilki Güvenpark Sanat Galerisi’nde diğeri de Gençlik Parkı’nda kurulan Selçuklu Otağın’da açıldı. Sergi etkinlikleri kapsamında Hipodrom-Ulus güzergâhında ‘Ankara Caddelerinde Selçuklu Sipahileri’ atlı geçit töreni ile Malazgirt anması da gerçekleştirildi. Sivaslılar Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Muhsin Kaya, sergi çalışmalarının üç ay sürdüğünü belirtti. Etkinlik için popüler dizilerin danışmanlarından kullanılacak giysi ve malzemeler konusunda destek de alındığını vurguladı.