Şarkıcı Serdar Ortaç’a Twitter'dan 'Defol git bir köşede öl' diye yazdığı gerekçesiyle yargılanan sanık, MS hastası olduğunun anlaşılması üzerine beraat etti.

İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık Neslihan Başaran ve taraf avukatları katıldı. Sanık Başaran, dava konusu paylaşımları kendisinin yazmadığını, söz konusu hesabın da kendinse ait olmadığını savundu. Bunun bilirkişi tarafından da tespit edildiğini kaydeden Başaran beraat talep etti.

Bilirkişi raporunun haklı olduklarını gösterdiğini belirten Başaran’ın avukatı Muhittin Köylüoğlu, Ortaç hakkında tazminat davası açacaklarını kaydetti.

Ortaç’ın avukatı Yıldız Ercan ise şikayetlerinin devam ettiğini belirtti. Bilirkişi raporunu kabul etmediklerini belirten avukat Ercan, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Kararını açıklayan mahkeme, Başaran’ın beraatine karar verdi. Mahkeme sanığın yayın yolu ile hakaret suçunu işlendiğine dair müştekinin soyut iddiaları dışında kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğini belirtti.

Ortaç’ın MS hastası olduğunun medyaya yansıması üzerine, ‘sortacresmi’ isimle Twitter adresinden 28 Mart 2014’de 'Serdar Ortaç defol git bir köşede öl i…e varoş ya' şeklindeki ifadeler yazıldığı belirtildi. Otaç’ın şikayeti üzerine savcılık, 21 yaşındaki Neslihan Başaran hakkında yayın yolu ile hakaret suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis talebiyle iddianame düzenlemişti ve Başaran hakkında dava açılmıştı.