Tiyatrocu Enis Fosforoğlu’nun kızı Seren Fosforoğlu, Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) Kanunu ve sansür tartışmalarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Kanunun tiyatronun ve sanatın zararına olacağını vurgulayan Fosforoğlu, “Neden bunlar yapılıyor bilmiyorum. Tiyatro halkı uyandırıyor galiba. Dizilere müdahale ediliyor ama tiyatrolara müdahale edemiyorlardı. Tiyatroyla da uğraşıyorlar. Kötü taarfı, benim üzüldüğüm kendi içimizde biz tiyatrocular, oyuna gelip birbirimizi yemeye başladık. Yani birbirinden değerli isimler taraf olmaya başladılar. Sanki oyuna geliyoruz, bizi bize kırdırıyorlar. Kimi şeyleri savunurken oyuna geliyoruz.” dedi.



Fosforoğlu, medya dergisi Kehkeşan’a verdiği mülakatta yakında yeni bir projede yer alacağını da belirtti.


Şu sıralar dizlerde rol almayan ünlü oyuncu, bunun nedenini ise şöyle anlattı:

"Dizilerde yer alamadım çünkü tiyatro çok vaktimi alıyordu, turneler oluyordu. Dizi de öyle kolay bir alan değil. Ayrıca en son yer aldığım dizide bazı kırgınlıklarım oldu. Çektiğim bölümlerin parasını alamadım. Sonuçta emek veriyorsunuz buna, diğer teklifleri kabul etmiyorsunuz ancak karşılığını alamıyorsunuz.”


Daha evvel Kurt Seyit ve Şura dizisi için teklif aldığına işaret eden Seren Fosforoğlu, “Kurt Seyit ve Şura çok başarılıydı ama tutmadı. O zamanlar Kurt Seyit ve Şura için bir teklif almıştım. Ancak Rusya’da çekimlerin 4 ay alması planlanıyordu ve ‘geri dönülmeyecek’ denilmişti. Ben de bu nedenle kabul etmemiştim. İyi ki de kabul etmemişim çünkü dizinin gidişatı iyi olmayınca Rusya bölümlerini kısaltıp İstanbul’a geldiler.” ifadelerini kullandı.



Tiyatroya ara veren ve daha çok yazarak zaman geçiren Fosforoğlu, son dönemlerde medyaya yansıyan ailesi ile ilgili konulara da değindi. Ailesinin ismini büyük bir sorumlulukla taşıdığını ancak artık kararını değiştirdiğini belirten Fosforoğlu, “Ben Seren Fosforoğlu’yum ama önce Seren’im. Evet ailem çok değerli. Tiyatrocu, sanatçı ve hepsi birbirinden değerli. Ben hayatımda doğru şeyler yapan biri olduğum için artık kendi sorumluluğumu taşımaktan yanayım.” dedi.