MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyük Güneydoğu Anadolu Turnesi kapsamında sanatseverlerin karşısına çıkan oyun, yarın Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

Türkü düzenleme ve müzik uyarlamasını Ali Aykaç'ın yaptığı, araştırma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan'a ait eserin reji ve koreografisi Mehmet Balkan'a, müzikal sorumluluğu da Mehmet Yılmaz'a ait.

Dekor tasarımını Tayfun Çebi'nin, kostüm tasarımını Sevda Aksakoğlu'nun, ışık tasarımını Tarı Deniz'in yaptığı oyunun başlıca rollerini Kenan Korbek, Sevil Erçak, Pınar Olgun Güven, Melahat Yavuz, Başak Yıldız, Nihan Evren, Neslihan Ulaş, Ali Ulvi Karaca, Deniz Karausta, Onur Polat, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç ve Serkan Karagöz paylaşıyor.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, Büyük Güneydoğu Anadolu Turnesi kapsamında "Seslerle Anadolu" müzikli oyununu Kahramanmaraş'ta sahneleyeceklerini ifade etti.

Anadolu'nun kültürel zenginliğinin sahneye taşındığı eserle opera ve bale bulunmayan illere turne yoluyla hizmet ettiklerini belirten Şanal,  sanatseverleri oyunu izlemeye davet etti.