KAYSERİ (AA) - Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında Suriyeli öğrenciler, ilk kez sinemada film izlemenin keyfini yaşadı.

Bir alışveriş merkezinin sinema salonuna öğrencilerle gelen İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Çandıroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ben Hiç Sinemaya Gitmedim" projesiyle, 2014'ten bu yana 2 bin 200 çocuğu ilk kez sinemayla buluşturduklarını söyledi.

Bu yıl projeye Suriyeli öğrencileri de dahil ettiklerini anlatan Çandıroğlu, "Sinemada film izleyen öğrencilerin mutluluğuna ortak olmak çok güzel. Kentimizde 7 bin 200 civarında, başta Suriyeli olmak üzere Doğu Türkistanlı, Iraklı yabancı öğrenci var. Bugün Suriyeli çocuklarımız da ilk kez burada film izleyecek. Onların gözlerindeki mutluluğu görmek bizim için çok anlamlı." diye konuştu.

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Halep'ten Kayseri'ye gelen Muhammed Cundi, 6. sınıfta eğitim gördüğünü, ilk kez film izleyeceğini söyledi.

Heyecanlı olduğunu dile getiren Cundi, projeyi hazırlayanlara teşekkür etti.

Farklı yaş gruplarındaki çocuklar, ilk kez gittikleri sinema salonunda üç boyutlu gözlükle film izlemenin mutluluğunu yaşadı.