DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Türk kültür turizminin sembolü olan Apollon Tapınağı sütunlarından dışarı çıkan paslı demir görüntülerin Türkiye'yi turistlere mahcup düşürdüğünü söyledi.
Apollon Tapınağı sütunlarındaki paslı ve küflü demir görüntülerinin ortadan kaldırılması Kültür ve Turizm Bakanlığı'na 3 defa yazı yazdıklarını belirten Çakmak, tapınağı her yıl 7 milyona yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini kaydetti.
Çakmak, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı'nın sürekli Antalya'ya gelmesine karşı 2 yılı aşkındır tapınaktaki durumu bilmesine karşı restorasyon çalışması başlatmadığını ifade etti.
Tarihi Apollon Tapınağı'nda açıklama yapan Çakmak, sahipsizliğe bağlı tapınak bölgesinin çok kötü durumda olduğunu, konuya Bakan Ömer Çelik'ten el atmasını beklediklerini kaydetti.
3,5 yıl önce eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tapınaklar bölgesindeki eserlerin korunmasına yönelik çalışma başlattığını ifade eden Çakmak, bakanlıktan ayrıldıktan sonra çalışmaların yarım kaldığını belirtti. Çakmak, "Üç yıldır bakanlık Apollon Tapınağı'nda sütunlardan dışarı çıkan paslı demir görüntülerini kapatamadı. Bu Türk turizmi için üzüntü verici bir durum. Paslı demir görüntüleri Apollon Tapınağı'na hatıra fotoğrafı çektirmeye gelen turistlere karşı mahcup düşürüyor. Bakan Çelik'in bu olaya turizm sezonu öncesi el atmasını bekliyoruz." diye konuştu.