Tarihi Behrampaşa Hanı, butik otel yapılmak üzere 7 milyon liraya muhammen bedelle ihaleye çıktı. Sivaslı bir firmanın kazandığı ihalede firma 4 yıl sürecek restorasyon sonrası 442 yıllık hanı, butik otel olarak işletecek.

Restorasyon yapılması beklenirken kurumlar arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle kaderine terk edilen Behrampaşa Hanı için yeni bir ışık belirdi. Restorasyonunda 5 yıllık gecikme yaşanan tarihi hanın ihalesi gerçekleştirildi.

2010 yılında Vakıflar ile imzalanan protokol ile Belediye tarafından üstlenilen restorasyon bitirilemeyince tarihi han bir süre atıl vaziyette kalmıştı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü bunun üzerine protokolu iptal etmişti. Daha sonra ise Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarihi hanı yeniden ihaleye çıkarmıştı. 10 Haziran'da yapılması beklenen ihalenin ilanının gazetede yayınlanmaması üzerine ihale ertelenmişti. İhaleyi 8 Temmuz günü yapma kararı alan Müdürlük, 2 gün önce tarihi han için ihaleye çıktı. 3 firmanın katıldığı ihaleyi Sivaslı bir firma kazandı.

45 BİN LİRA KİRA VERECEK

Firmanın ilk yıl projeyi hazırlatacağı, 2. 3. ve 4. yıl ise restorasyonu tamamlayacağı belirtilirken, restorasyonun 4 yılda bitirilememesi durumunda firmaya ceza verileceği kaydedildi. Restorasyon süresince Vakıflara 500 lira kira verecek olan firma, işletmeye başlayınca ise 45 bin lira vermeye başlayacak. 49 yıllığına kiralanan Tarihi han, 4 yıl sonra bitecek restorasyonun ardından firma tarafından butik otel olarak işletilmeye başlanacak.

Behram Paşa Hanı, 1576 yılında Behram Paşa tarafından, Kurşunlu Hamam’la birlikte yaptırıldığı kaydediliyor. Tarihi han, 1978–81 yılları arasında da onarımdan geçildi.