Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı organizasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan '19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası etkinlikleri 3. gününde de coşkuyla devam ediyor.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği programın üçüncü gününde ilçe birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yaptı. Dün sokak basketbolu turnuvaları, Nemrut Kalderası'nda doğa yürüyüşü, halk oyunları gösterisi ve yelken gösterisi gibi etkinliklerin yer aldığı Gençlik Haftası kutlamaları bugün de bisiklet turu, yelken gösterisi, halk oyunları ve uçurtma şenliği ile devam etti.

Üçüncü gün etkinlikleri kapsamında Kaymakam Murat Erkan ve çok sayıda sporcunun katılımıyla 'Pedal Pedal Gençlik Bisiklet Turu' Yaşam AVM önünde başladı. Yaşam AVM önünde startı verilen tur kapsamında Cumhuriyet Caddesi ve Van Gölü sahilinde hep birlikte pedal çevrildi. Tatvan Sahil İskelesi'nde tamamlanan bisiklet turunun ardından ise açık alanda hal oyunları gösterisi sunuldu. Kaymakam Murat Erkan ve Belediye Başkanı Fettah Aksoy’un yanı sıra büyük küçük 7’den 70’e herkesin eşlik ettiği halk oyunları gösterisinde Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde hep birlikte halaylar çekildi.

Çekilen halayların ardından ise yelkenciler tarafından Van Gölü'nde görsel bir gösteri sunuldu. Akabinde ise sahil kesimindeki açık alanda uçurtma şenliği düzenlendi. Şenlik kapsamında çocuklara dağıtılan onlarca uçurtma havalandırılarak gökyüzüyle buluşturuldu.

Hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ve düzenlenmeye de devam edeceğini kaydeden Kaymakam Erkan, "Bu yılki Gençlik Haftası'nı Tatvan'ımıza yakışır şekilde kutluyoruz. Bu anlamda hafta boyunca birbirinden farklı ve güzel etkinliklerimiz oldu. Düzenlediğimiz etkinliklere halkın da yoğun ilgi ve alaka göstermesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Yarın da saat 18.00’de AVM önünde kickboks ve muaythai turnuvaları düzenlenecektir. Bu organizasyona da tüm halkımızı davet ediyoruz." dedi.