Bursa Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi El İzi Gönüllü Sanat Atölyesi gönüllüleri ve Konak Kültürevi Sanat Atölyesi kursiyerleri bir yıllık filografi çalışmalarını açtıkları sergiyle sanatseverlerin beğenisine sundu.

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi El İzi Gönüllü Sanat Atölyesi kursiyerlerinin filografi çalışmaları, Nilüfer Belediyesi Halk Evi sanat galerisinde izlenime sunuldu. Eğitmenliğini Çiğdem Gönen’in yaptığı ve 30 kursiyerin toplam 100 eserinin yer aldığı sergi, 17 Eylül tarihine kadar sanatseverlere buluşacak.

Teröre tepki için siyah kurdelelerin takıldığı sergide konuşan Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Turgay Erdem, filografinin zor bir sanat olduğunun altını çizerek, “30 gönüllümüz bir dönem boyunca ellerinde çivi ve tellerle bu eserleri ortaya çıkarmak için büyük uğraş verdi. Filografi, emek isteyen bir iş. Bunu başarıp bu harika eserleri ortaya çıkaran herkesi gönülden kutluyorum” dedi.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu da gönüllülere çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Sergide eğitmen Çiğdem Gönen, Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Turgay Erdem’e ay yıldız motifinin işlendiği bir tablo hediye etti. Sergi 17 Eylül Perşembe gününe kadar ziyaret edilebilecek.