Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanı Mikhail Giorgadze ile görüşmesinin ardından, “ İstanbul’da yapılmakta olan 40. Dünya Miras Komitesinde Gürcistan ile ilgili ve Türkiye ile ilgili kararlarda ortak hareket etmek konusunda işbirliği ve birlikte hareket etmek konusunda anlayış birliğine vardık" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul’da devam eden UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. Oturumu için Türkiye’de bulunan Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanı Mikhail Giorgadze ile görüştü. Görüşmenin ardından Bakan Avcı, Gürcistan televizyonuna yaptığı açıklamada, “Sayın Gürcistan Kültür Bakanı ile bugün çok verimli bir heyetlere arası görüşme yaptık. Ve bu görüşme sırasında ülkelerimizde var olan tarihi eserlerimizin, ortak kültürümüzün simgelerinin daha iyi korunması için neler yapılabileceği konusunda görüş birliği içinde konuştuk. Aynı zamanda İstanbul’da yapılmakta olan 40. Dünya Miras Komitesinde Gürcistan ile ilgili ve Türkiye ile ilgili kararlarda ortak hareket etmek konusunda işbirliği ve birlikte hareket etmek konusunda anlayış birliğine vardık” ifadelerini kullandı.
Çok güzel bir görüşme olduğnu söyleyen Avcı, şunları kaydetti:
“Ben hem Sayın Bakan’a hem heyetine çok teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye Gürcistan arasındaki kültürel münasebetler daha da artarak devam edecek. Çünkü biz çok yakın kültürlerin, çok iç içe geçmiş kültürlerin ülkesiyiz iki ülke olarak. Dolayısıyla bu dostluğumuzun daha ileri noktalara taşınması için bu ziyaret çok uygun adımların atılmasına vesile oldu. İnşallah ilk fırsatta ben de Gürcistan’a geleceğim. Orada daha fazla yapacağımız faaliyetler konusunda görüşmelerimiz olacak. Muhtemelen o ziyaretim sırasında da kültürel işbirliği anlaşmamızı imzalamış olacağız. Bugün bu kültürel işbirliği anlaşmasının ayrıntıları üzerinde de gayet güzel bir görüşmemiz oldu.”