Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ve Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Türkiye Olimpiyata Nasıl Hazırlanıyor?” paneli 9 Nisan Perşembe günü Adana'da gerçekleştirilecek.

ÇÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda yapılacak panelle ilgili konuşan TMDK Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun, ülke genelinde olimpizm, fair-play, spor bilinci ve kültürü yerleştirmeye çalıştıklarını söyledi.
Türkiye’nin olimpiyat düzenleyecek profesyonel kadrolara sahip olduğunu ifade eden Porsun şöyle devam etti: “Olimpiyatlar şimdiye kadar Müslüman bir ülkede yapılmadı. Türkiye, hem laik hem demokrasiyle yönetiliyor. Başta devlet, hükümet ve iş dünyasının desteği olmak üzere çağdaş tesisleri, hava koşulları, olimpiyat sporcuları, yatak sayısı, hepsinden önemlisi 2 kıtada toprağı bulunan, tarihi ve doğal güzellikleri, onlarca medeniyete başkentlik yapmış metropol kent olan İstanbul gibi artılarımız var. Cumhurbaşkanından simitçiye kadar herkesin arzu ettiği olimpiyatlara ev sahipliği yapacağız.”

Yarın saat 14.00’te gerçekleştirilecek panelde Bilal Porsun’un yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, ÇÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Sanlı Sadi Kurdak, 1972 Münih Olimpiyat Oyunlarına katılan milli ve rekortmen yüzücü Faruk Morkal'ın konuşma yapacak.