Kayseri Özel Yelkenoğlu Koleji, öğrencilerin başarısında okul - aile ilişkisinin verdiği önem kapsamında velileri bazı etkinliklerde buluşturuyor. Okul, öğretmenlerle veliler arasındaki diyalogu üst seviyeye çıkarmak için velilere yönelik ‘sıra gecesi’ düzenledi.

Yelkenoğlu Koleji Müdürü Yakup Peker, veli öğretmen diyalogunun öğrenci başarısında önemli bir etken olduğuna işaret ederek, "Velilerin de katılımı ile yapılan etkinliklerimiz başarı çıtasının her geçen gün yükselmesini sağlıyor. Velilere yönelik sanatsal ve kültürel birçok etkinlik düzenlenirken zaman zaman da okulun müzik öğretmenlerinin organizasyonuyla sıra geceleri yapılıyor. Böylelikle veliler ve okulun öğretmenleri eğlenmeye de vakit ayırırken bir Anadolu kültürünü yaşatmış oluyorlar. Bu bağlamda okulun misafir salonu yeni bir sıra gecesine daha sahne oldu. Katılımın yoğun olduğu gecede konuklar çiğ köftenin tadıyla ve türkü dinletisiyle faklı bir gece daha yaşadılar." dedi.

Okulun müzik öğretmenleri ve saz ekibi bağlama, kanun, tef, darbuka gibi enstrümanlarla bir dinleti gerçekleştirdi ve Anadolu’nun değişik yörelerinden türküler seslendirdi.