Yozgat Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından yapılan yağlı boya ve kara kalem resimleri Cumhuriyet Meydanında düzenlenen serginin açılışı yapıldı.

Sergiye, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Serginin açılışında konuşan Yozgat Valisi Yazıcı, öğrencilerin güzel sanatlar alanında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitim-öğretim aldıklarını belirtti.

Vali Yazıcı, “Güzel Sanatlar Liseleri bir ilde ve eğitim hayatımızda ayrı bir yeri var. Hayatımıza yeni sanatsal ve kültürel renkler katan bu okulumuzun öğrenci ve öğretmenlerinin emeklerine sağlık. Görüyoruz ki bu yıl da çok güzel eserler üretmişler. Bir yemeğin tadı neyse Güzel Sanatlar Lisesinin de bir il için anlamı odur. Güzel Sanatlar Liseleri illerin süsüdür, tadıdır, neşesidir. Özellikle resim bölümü, müzik bölümü olmadan birçok şey yarım kalır. Güzel sanatlar liselerimiz de bunu tamamlıyorlar gönlümüze, gözümüze hitap eden eserler ortaya koyuyorlar." dedi.

Öğrencilerin folklor gösterisinin ardından Vali Yazıcı, öğrenciler tarafından yapılan resimleri tek tek inceleyerek bilgi aldı.