Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, başarılı öğrencileri ödüllendirmek amacıyla düzenledikleri yurt dışı bilim müzeleri gezisinin çok verimli geçtiğini söyledi.

Kocasinan Belediyesi’nin sınırları içerisindeki okullarda başarı gösteren öğrencileri ödüllendirmek amacıyla düzenlediği Almanya ve İtalya kapsamındaki yurt dışı bilim müzeleri gezisi sona erdi. Erkilet Havaalanı Dış Hatlar kapısından şehre giriş yapan Başkan Çolakbayrakdar yönetimindeki kafilede yer alan öğrenciler aileleri tarafından karşılandı. Gezi hakkında bilgiler veren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Cumartesi başlayan yurt dışı bilim müzeleri gezimiz bugün sona erdi. Çok şükür sağlık, sıhhat içerisinde yurdumuza döndük. Çocuklarımız sağlıklı bir şekilde ailelerine kavuştu.” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, gezi hakkında şu bilgileri verdi: “Almanya’nın Münih ve Stuttgart daha sonra da İtalya’nın Milano şehrine gittik. Almanya’da Deustches Museum, Mercedes ve BMW Müzesi, Botanic Garden ardından da Da Vinci Müzesi'yle devam eden gezimiz burada nihayet buldu. Eminim ki öğrencilerimiz bu gezide ciddi manada kendi birikimlerini, tecrübelerini ve moral motivasyonlarını artırmışlardır. Bundan sonraki üniversite yaşantıları için bu geziler ciddi manada değerli olmuştur. Dünyayı görmek, dünyayı tanır olmak, dünyalı bir birey olarak yetişmek adına hakikaten önemli bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Muhakkak ki öğrenci kardeşlerim de bu duyguları benimle birlikte paylaşacaktır. Keyifli ve güzel bir seyahat oldu. İnşallah gelecek sene yeni başarılı öğrencilerle birlikte nice nice programlarda birlikte olmayı diliyorum."