Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde düzenlenen son Demokrasi Nöbeti halkın yoğun katılımıyla coşkulu geçti.
Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, yatsı namazı sonrası Cumhuriyet Meydanını dolduran coşkulu kalabalığa hitaben yaptığı
konuşmasına,”Darbe girişimi karşısında dünyayı kendine hayran bırakan tüm vatandaşlarımızın gazası mübarek olsun” sözleriyle başladı.
Çalışkan,”Türk milleti bin yıl önce Malazgit’te hangi inançlarla Anadolu’nun kapılarını açmışsa,1915’de Çanakkale’de düşmana karşı vatanını nasıl savunmuşsa, Kurtuluş Savaşında düşman askerini nasıl denize dökmüşse,15 Temmuz’da aynı mücadeleyi verdi. 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütünü, darbecileri geri püskürttü.15 Temmuz akşamı hep birlikte bu vatan topraklarının birliği bütünlüğü için büyük bir demokrasi mücadelesi verildi. Demokrasi kolay kazanılmadı. İnsanlarımız demokrasi için cuntaya karşı dur dediler. Biz Hisarcık olarak Cumhuriyete de demokrasiye de her zaman sahip çıktık.
Ben buradan sizlere soruyorum sizler esaret ve zilleti kabul eder misin "Hayır" kimse bu millete esareti getiremez.
Egemelik kayıtsız şartsız milletindir. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Birbirimizi makam mevki için değil, para için değil Allah için seveceğiz. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın demokrasi, yaşasın Türk milleti” diye konuştu.
Programda Müzik Öğretmeni Oğuzhan Kavukçu tarafından Çanakkale ve kahramanlık türküleri seslendirildi. Belediye tarafından alanda toplanan vatandaşlara lokma ikram edildi. Ayrıca din görevlileri tarafından şehitler için ilahiler ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti sunuldu. İlçe Müftüsü Mustafa Arda tarafından dua edildi.
Demokrasi Nöbetine Ak Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Hisarcık Kaymakamı Davut Bayraktar, Garnizon Komutanı Hakan Özgül, İlçe Emniyet Amiri İsmail Çoban, Hisarcık Ak Parti İlçe Başkanı Salim Turası, İlçe Müftüsü Mustafa Arda, Daire Amirleri ve vatandaşlar katıldı.(MA-EFE)