Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde okulların tatil olmasıyla birlikte kız ve erkek öğrencilere yönelik Yaz Kur’an Kursları açıldı.
İlçe Müftüsü Mustafa Arda, müftülüğün rehberlik, denetim ve gözetiminde camilerde açılan Yaz Kuran Kursları ile Merkez Kuran Kursunda kız çocuklarına yönelik sabah ve öğleden sonra açılan kurslarda eğitim-öğretimin 20 Haziran-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacağını söyledi.
Arda, “Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Yaz Kur’an Kursu çağrısının başlığını; “Haydi Çocuklar, Haydi Gençler! Kur’an ayında Kur’an’la buluşalım. Gel Bu Yaz Kur’an’ı Gönlüne Yaz”olarak belirlemiştir. Yaz Kuran Kurslarının Birinci dönemi 20 Haziran, 08 Temmuz 2016, ikinci dönemi: 11 Temmuz, 29 Temmuz 2016, üçüncü dönemi: 01 Ağustos, 19 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup, kurslarda Kur’an ı Kerim, İbadet, İtikat, Siyer, Ahlak, ilmihal bilgileri ile sure ve dualar ezberletilip okutulacaktır. 7’den 70’e herkesi Yaz Kur’an Kurslarına bekliyoruz” diye konuştu.(MA-EFE)