Tüketici memnuniyetinin artırılması amacıyla elektrik dağıtım şirketleri tarafından 9 ilde kurulacak olan ’elektrik arıza çağrı merkezileri’ arasında, 2 termik santrali bulunun Kütahya’nın yer almaması tepkiyle karşılandı.
Kütahya’daki Seyitömer ve Tunçbilek Termik santrallerinin Türkiye’nin önemli bir elektrik ihtiyacını karşıladığını belirten vatandaşlar, "Edindiğimiz bilgilere göre, elektrik arıza çağrı merkezleri Denizli, Aydın, Muğla, İzmir, Manisa, Adana, Kars, Tekirdağ ve Rize illerine kuruluyor. Kütahya’da Seyitömer ve Tunçbilek termik santralleri var. Bu santraller Türkiye’nin önemli miktardaki elektrik ihtiyacını karşılıyor. Müşteri memnuniyeti için bir merkez kurulacaksa önce Kütahya’ya kurulmalı" diye konuştular.
Çağrı merkezinde en az 250 kişinin istihdam edileceğini dile getiren Kütahyalılar, "Türkiye genelinde 9 ile 3 ay içinde 186 elektrik arıza çağrı merkezleri kurulacak ve toplamda 2 bin 100 kişi çalışacak. Kütahya 2 tane elektrik santrali olan bir il. Kütahya bunlarda bir tanesini hak ediyor.Eğer Kütahya’ya da bir çağrı merkezi kurulsaydı en az 250 kişi iş sahibi olacaktı" dediler. (EFE)