Başrollerini Tuna Orhan, Ahmet Uz, Nami Esatgil’in oynadığı ”Kiraz Zamanı” isimli engelsiz oyunun Galası önceki akşam Profilo Kültür Merkezinde ”Sahnede ENGEL tanımayan Tiyatro” sloganıyla gerçekleşti.
Oyun öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan tiyatronun kurucusu Nami Esatgil “ Biz Tiyatroname Esatgil Oyucuları olarak; öncelikle sahnede işaret dili tercümanı Ceren Ay hocamız ile İşitme engelli dostlarımızın sesi olmaya çalıştık.

Şimdi de kaosa, teröre, savaşa inat perdemizi açıyoruz ki; Yaşasın Tiyatro, Yaşasın Türkiye. Öncelikle Ankara’da kaybettiğimiz canlar için Rabbimden rahmet, yaralılar için acil şifalar diliyorum. Bu gece bir Gala değil aslında, bir tören oldu” dedi.

YOĞUN BİR KATILIM OLDU

Ahmet Uz, Tuna Orhan, Nami Esatgil, Elif İnci, Arzu Budak, Teoman Gelmez, Efsane Geçen ve Kalust Şalcıoğlu’nun rol aldığı komedi oyunda İşitme Engelliler için, Ceren Ay tüm oyunu işaret dili ile anında tercüme ediyor.

Böylelikle İşitme Engelli dostlarımızın da engellerini ortadan kaldırıyoruz ve ilk kez işaret dili ile tiyatro oyunu seyretme zevkini yaşıyorlar. ”Kiraz zamanı ” oyununun galası yoğun bir katılım ile gerçekleşirken oyunu izlemeye gelenler arasında Bilge Öztürk ve sevgilisi Süleyman Cezayirli , Berna Öztürk, Sibel Gökçe, Şeyla Halis gibi isimlerde bu özel gece de dostlarını yalnız bırakmadılar.

TARKAN SORULARI KIZDIRDI

Oyun öncesi fuaye alanında gazetecilerin sorularını cevaplayan Mega star Tarkan’ın eski sevgilisi Avukat Bilge Öztürk ” Kardeşim Berna ve Sibel Gökçe ile Kiraz zamanının galasına geldik oyunun namını çok duydum.

Özellikle işitme engelliler için güzel bir proje olması beni çok mutlu etti”derken, bir gazetecinin ‘Tarkan’ın albümünü dinlediniz mi?’ sorusuna sinirlenen Bilge Öztürk, Tarkan ismini duyar duymaz röportajı yarıda keserek adeta salona kaçtı.

Salona kaçarcasına giden Öztürk’ün kiteboardcu sevgilisi Süleyman Cezayirli ile oyunu el ele izlemesi dikkatlerden kaçmadı.