Güneşin Kızları'nın başarılı oyuncusu Evrim Alasya kimdir. Evrim Alasya hakkında detaylı bilgiler. Evrim Alasya biyografiEvrim Alasya Güneş İzmirli, 35 yaşında güzel, çekici bir kadın. Lisede edebiyat öğretmeni olan Güneş, hayatını üç kızına adamış fedakâr bir anne... Kibar, nazik, narin, ince, soğukkanlı olmasına rağmen konu kızları olduğunda dişlerini göstermekten hiç çekinmiyor. Genç yaşında anne olduğundan, neredeyse kızlarıyla beraber büyümüş, bu yüzden onlarla arkadaş aynı zamanda. Güneş, her zaman mantığının sesini dinliyor…
Bu kadar hesaplı davranmasa, 3 kızını tek başına büyütmesi mümkün olmazdı. Şimdi kızları büyümüş olsa da, kendini koruma refleksi yer etmiş durumda, artık aşamıyor. Bu yüzden Haluk Mertoğlu ile tanıştığında uzun süre aşka direniyor. 35 yaşında âşık olma fikri ona imkânsız gelse de aşktan kaçamıyor. Seneler sonra ilk defa mantığını bir kenara bırakıp, kalbinin sesini dinliyor. Kanal D’nin, yapımını Süreç Film’in üstlendiği, yönetmenliğini Sadullah Celen’in yaptığı, senaryosunu Deniz Dargı ve Cenk Boğatur’un kaleme aldığı, oyuncu kadrosunda; Emre Kınay, Evrim Alasya, Tolga Sarıtaş, Burcu Özberk, Berk Atan, Hande Erçel, Miray Akay, Meltem Gülenç, Funda İlhan, Teoman Kumbaracıbaşı, Süreyya Güzel, İrem Helvacıoğlu, Sarpcan Köroğlu, Kanat Heparı ve Sarper Arda’nın yer aldığı yeni dizisi “Güneşin Kızları’ nın” ilk fragmanı dün akşam yayınlandı.

Çekimleri İzmir’de başlayan ve İstanbul’da devam eden dizinin dün akşam yayınlanan ilk fragmanı internet ve sosyal medyada büyük merak uyandırdı. Sürükleyici hikayesi ve güçlü oyuncu kadrosu ile şimdiden dikkat çeken “Güneşin Kızları” Haziran ayında izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor.Tek amacı çocuklarına iyi bir gelecek sunmak isteyen edebiyat öğretmeni Güneş’in yeni bir başlangıç yapmak üzere evlenip İstanbul’a taşınması ile gelişen olayların konu alındığı dizinin genel hikayesi ise şöyle;Güneş, beyaz atlı prensini, 35 yaşında, 3 kız çocuğunu büyüttükten ve aşktan tamamen umudunu kestikten sonra bulur. İstanbullu işadamı Haluk Mertoğlu’nun evlilik teklifini kabul ettiğinde Güneş ve birbirinden bela kızları, Mertoğlu ailesinin yaşantısının ortasına bomba gibi düşer. Yeni hayatlarından hepsinin dilekleri ve beklentileri farklıdır ancak; Mertoğlu Ailesinin hayatı göründüğü kadar kusursuz değildir. Güneş ve kızlarının gelişiyle geçmişin sırları bir bir ortaya dökülmeye başlayacaktır.

Henüz anne olmamasına rağmen Güneş‘in Kızları dizisindeki anne rolüyle büyük beğeni toplayan Evrim Alasya aşkla ilgili büyük cümleler kurmayı sevmiyor: “Aşk üç harfli dev bir kelime. Anlamı çok büyük. O, ne yapacağını bilir. Seni dinlemez. Ben de aşkım için Güneş gibi her şeyi göze alırdım.”

'Rolüme teslim oluyorum'

Güneş‘in Kızları dizisinin başrol oyuncusu Evrim Alasya her rolü oynayabileceğini söylüyor: “Role teslim olurum; senaryoya, hikayeye... Bütün bildiklerimi unuturum. Mantığımı devreden çıkarırım, hangi rolü oynuyorsam onun akışında ilerlerim” diyor.

Oyunculuk çocukluk hayalinizmiş ve kariyeniz de bu yönde ilerliyor. Geldiğiniz nokta ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
 
Benimle ilgili yanlış bilgiler var sosyal medyada. Oyunculuk aslında çocukluk hayalim değil benim. Lise döneminde hayalim oldu. Lisede izlediğim bir oyundan çok etkilendim. Her hafta tiyatroya gitmeye başladım. Sonra bu işte bir anormallik var dedim ve İzmir’de bir tiyatro kursuna başladım. Tiyatro serüvenine de böylece girdim.Güneş’in kızları ilk başrolünüz? Bu projede sizi çeken ne oldu?
 
Güneş’in seyircinin de bilmediği, sonradan öğreneceği hikayesi oldu. Ben Güneş’in kendinden sakladığı ve sonradan yüzleşeceği kısmıyla ilgileniyorum. Çünkü asıl hayat orası. Hepimizin asıl yaşamı oralarda akıyor. Kendiyle yüzleşebilen şanslı insandır bence.Role nasıl hazırlandınız?
 
Benim bir tekniğim yoktur. Öncelikle teslim olurum role, senaryoya, hikayeye. Bütün bildiklerimi unuturum. Mantığımı devreden çıkarırım, hangi rolü oynuyorsam onun akışında ilerlerim. Ama bu aşamadan önce içselleştirmek için beynimde ona mesai harcarım. Yani nasıl Evrim’le 35 yıldır yaşıyorsam rolde de öyle zaman geçirmeye başlarım. Aslında bu süreci anlatmak zor. Her rol kendi yöntemini, kendi yolunu kendi belirler. Dediğim gibi teslim olmak anahtar eylem benim için. Hayata bakışım da böyledir. Hayatın matematiği inanılmazdır. O matematiğe bir kere güvendiniz mi yaşadıklarınıza siz bile inanamazsınız.