Sesi ve şarkılarıyla gündemden düşmeyen Işın Karaca, uzun yıllardır kilo problemleriyle uğraşıyordu. Uzun yıllardır kilolarından kurtulamayan Işın Karaca radikal bir karar alarak, kilolarına veda etti.

Verdiği kilolarla muhteşem bir fiziğe kavuşan Işın Karaca, ameliyat masasına yatarak midesini küçülttü. Midesini küçülten Işın Karaca çok kısa bir sürede 40 kilo vermeyi başardı. Ameliyat olmadan önce 100 kilo olduğunu söyleyen ve bir çok hareketini yapmakta zorlandığını ifade eden Işın Karaca, tüm bu olaylardan ameliyat sayesinde kurtulduğunu ve artık midesinin cep kadar küçük olduğunu söyledi. Şu anki kilosunun 73 olduğunu söyleyen Işın Karaca, daha vermek istediği 8 kiklosunun olduğunu ve daha ince bir görünüme kavuşmak istediğini söyledi. Ameliyat olduktan sonraki ilk günler oldukça zorlandığını söyleyen Işın Karaca artık zor günleri atlattığını ve yavaş yavaş toparlandığını söyledi.

Muhteşem fiziği ile dikkat çeken Işın Karaca'da ki değişim Nur Yerlitaş'ında gözlerinden kaçmadı. Nur Yerlitaş, Işın Karaca'nın yeni halini çok beğendiğini ve Işın Karaca'ya ciddi anlamda hayran kaldığını ifade etti.