Sesinin Barış Manço’ya benzerliği ile bundan 8 yıl önce dikkatleri üzerine çeken, çıkardığı ‘Derinden Bir Ses’ isimli albümü ile müzikseverlerin beğenisini kazanan Türk rock müziği sanatçısı Kemal Kutlu, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca için şarkı yaptı. 
Söz ve müziği kendisine ait şarkıyı, Karaca ailesine ve sevenlerine armağan eden Kutlu; "Sanatın ve sanatçıların susturulduğu bir zamanda böyle bir şarkı yazmayı kendimce vazife bildim. Özellikle Hidayet Bey'in dik duruşu ve susuz ilaç yutması beni çok etkiledi. Gece dertlendim, yazdım. İnşallah sessizlerin sesi oluruz." dedi.

Şarkıyı, Hidayet Karaca'nın dik duruşundan çok etkilendiği için kaleme aldığını belirten Kutlu, esere bu nedenle ‘Yiğit Adam’ ismini verdiğini söyledi. Şarkının insanların duygularına tercüman olacağını ifade eden Kutlu şöyle konuştu: "Parçanın ismi ‘Yiğit adam’, gece dertlendim yazdım. İnşallah sessizlerin sesi oluruz. 2008 yılında ‘Derinden bir ses’ albümüyle müzik piyasasına girdim. 4 yıl Danimarka’da müzik öğretmenliği yaptım. Şimdi memleketimde gitar kursları ve konserler vermekteyim. Şarkıyı yapmamdaki amaç, yapılan operasyonlar, suçsuz insanların hapsedilmesi, hatta hiç sebep göstermeyerek alınması beni çok etkiledi. Özellikle Hidayet Bey'in dik duruşu ve bir su bile vermediler, savcının izniyle su verildi, susuz ilaç yutmuştu, bu durum beni çok etkilemişti. İnsanlara belki normal gelebilir ama bazı şeylerden biz sanatçılar daha çok etkilenebiliyoruz. Aradan kaç gün geçti halen bırakmadılar, çok canım sıkıldı, en azından bir sanatçı olarak Hidayet Bey'e bir desteğimiz olsun dedim, sessizlerin sesi olalım dedim. Kimsenin sesi çıkmıyor, herkesin sesini kıstılar gibi bir şey oldu, herkes her şeye tamam diyor, öyle bir hale geldik, vurdumduymaz, bana dokunmayan yılan bin yaşasın hesabında olan insanlar. Ben bir sanatçı olarak kendimi ifade etme açısından hem Hidayet Bey'e destek açısından bu şarkıyı ailesine ve sevenlerine armağan ediyorum. Bu şarkı benim değildir, Hidayet abiyi sevenlerindir."

'SANATÇILARIN SUSTURULDUĞU BİR ZAMANDA BÖYLE BİR ŞARKI YAZMAYI KENDİMCE VAZİFE BİLDİM'

Sanatçıların susturulduğu bir dönemde, kaleme aldığı şarkıyı seslendirerek suçsuz insanların yanında olmanın kendisine mutluluk verdiğini dile getiren Kutlu, "En azından sanatçıların, sanatında susturulduğu bir zamanda böyle bir şarkıyla demokrasinin yanında olmak, özgürlüğün yanında olmak, suçsuz insanların yanında olmak beni çok mutlu ediyor. Bu nedenle böyle bir şarkı yazmayı kendimce vazife bildim." diye konuştu.

'BU ŞARKIYI DEMOKRASİNİN DİK DURUŞU OLARAK ALBÜMÜME KOYMAK İSTİYORUM'

Yeni bir albüm hazırlığı içerisinde olduğunu aktaran Kutlu, albümünde ‘Yiğit adam’ isimli şarkıya da yer vereceğini kaydetti. Eseri, ‘Demokrasinin dik duruşu’ olarak niteleyen Kutlu sözlerini şöyle bitirdi: "Hidayet abinin o yiğit duruşu, cüretkar duruşu, zaten suçlu insanların gözlerine baktığınızda suçlu olduğunu anlarsınız. Onların masum olduğunu herkes de biliyor. Adnan Menderes'e dedikleri gibi; ‘Sizi burada tutmak isteyen irade öyle istiyor’ gibi bir durum var onlarda da. Tarih memleketimizde tekerrür etmekte, bu da bizi çok üzmekte. Şarkıyı gece dertlendim yazdım. İnşallah sessizlerin sesi oluruz, böyle bir eser meydana getirdiğim için çok mutluyum. Tekrar yeni albüm çıkarmayı düşünüyorum ve bu şarkıyı da demokrasinin dik duruşu olarak albümüme koymak istiyorum."

'YİĞİT ADAM'

Kemal Kutlu’nun, seslendirdiği şarkının sözleri şöyle: 

Aylardan Aralık, Perşembe günü
Demokrasi, özgürlüğün en kara günü
Halk sokağa dökülmüş, sanki bayram günü
Aldılar yiğidimi, göz göre göre

Yiğit adam, yiğit adam suçsuz yere yatan adam
Bir yudumda su vermezler, susuz ilaç yutan adam
Yiğit adam, yiğit adam suçsuz yere yatan adam
Bir yudumda su vermezler, susuz ilaç yutan adam

Suçu hayal etmek, dizi çekmekmiş 
Dizi onlara göre sanki gerçekmiş
Masum insan hapse böyle girermiş
Aldılar yiğidimi, göz göre göre

Yiğit adam, yiğit adam suçsuz yere yatan adam
Bir yudumda su vermezler susuz ilaç yutan adam
Yiğit adam, yiğit adam suçsuz yere yatan adam
Bir yudumda su vermezler susuz ilaç yutan adam.