Beyrut'taki BIAF 2016'da "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nü kazanan Meryem Uzerli hakkında şok bir iddia ortaya atıldı. Meryem Uzerli, Tuba Büyüküstün'ün yerine mi ödül aldı. Meryem Uzerli kimdir? Tuba Büyüküstün kimdir? Meryem Uzerli Instagram fotoğrafları! Tuba Büyüküstün sosyal medya hesapları haberimizde.

Geçtiğimiz hafta Beyrut'ta düzenlenen BIAF 2016 yarışmasında Muhteşem Yüzyıl'daki Hürrem rolüyle "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nü alan Meryem Uzerli'nin bu ödülü alması olay oldu. 3 yıl önceki Hürrem Sultan rolüyle bu ödülü alması çok tartışılan Meryem Uzerli'nin hakkında da haberler çıkmıştı.

Çıkan haberlere göre de; Meryem Uzerli, ödülü ödül törenine film çekimleri dolasıyla gidemeyecek olan Tuba Büyüküstün'ün yerine aldı. 

İşte bu haberler sonrasında Meryem Uzerli'nin menajerlik şirketinin yaptığı yazılı açıklamada iddianın gerçeği yansıtmadığını belirtti. 

İşte o açıklama:

"BIAF Meryem Uzerli’yi son 3 yıldır törene davet ediyor. Bu yıl da BIAF 2016 için görüşmeler 2015 Ağustos ayında başladık ve Mayıs 2016’da katılımı teyid ettik. Bu nedenle Mayıs ayından bu yana katılımımız kesinleşmişti. Ödülün kapsamı ise “Onur Ödülü”. Bunu da herhangi bir şekilde bir projeye veya role bağlayarak vermiyorlar. Meryem Uzerli’nin Orta Doğu’daki bilinilirliği Muhteşem Yüzyıl ile olduğu için anons edilirken “Hürrem” rolünü ile anons etmeleri çok doğal bir refleks. Ama tekrar belirtmek isterim ki bu ödül “En İyi Kadın Oyuncu” alanında verilmiş bir “Onur Ödülü” dür ve herhangi bir şekilde başka bir oyuncu yerine konumlanmış bir ödül değildir.

Meryem Uzerli’nin Orta Doğu’da sahip olduğu şöhretin hepimiz tarafından da kabul görmüş bir başarı ile elde edildiğini unutmadan, 1 yıl boyunca planlanmış bu organizasyonun ve ödülün bu tip bir kıyaslama ile değersizleştirilmemesini rica ediyoruz. "