İşte Benim Stilim 3. Sezon yarışmacılarından Sima Şerafettinova google’da en çok arama yapılanlar listesinin zirvesinde yer alıyor. Her kes Sima Şerafettinova’yı merak ediyor? Sima Şerafettinova kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, aslen nerelidir, asıl adı nedir, Instagram’daki fotoğraflar kendine mi ait… 

Sima Şerafettinova ile ilgili ilk skandal (!) haber adının farklı olmasıyla ilgiliydi ve başlıklar “Sima Şerafettinova’nın gerçek adı nedir?” şeklindeydi. Bu başlık üzerinden yapılan haberler yüzbinlerce kez okundu ve haber siteleri ciddi şekilde Google geliri elde etti. Sima Şerafettinova’nın gerçek adı Simuzar’de ve Simuzar Azerice “nadir bulunan altın” anlamına geliyordu. Magazin basınının bunu skandal olarak ortaya atması şaşırtıcıydı. 

Ardından Instagram’da profil resmi olarak kullandığı resmin kendi resmi olmadığı ortaya çıktı. Bunu ortaya çıkarmak için büyük mücadele veren (!)  yarışmacılar ve internet medyası yine hazine bulmuş oldu. Bu haber haftalarca gündemde kaldı ve çok sayıda okuyucu çekti. 
Sima Şerafettinova hakkında bu kadar fazla bilgi kirliliği olması onunla ilgili neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamamızı zorlaştırıyor.  

O kadar  ki malum medya Sima Şerafettinova’nın İşte Benim Stilimdem diskalifiye edildiğinden tutun da yarışmayı bırakacağına kadar yalanını da ortaya atmaktan çeknmedi.

Peki Sima Şerafettinova kimdir?

En yalın haliyle yazacak olursak Sima Şerafettinova Azerbaycanlı bir can kızdır.

Gerçek Adı Simuzar.

Babası iş adamı.

6 dil bilen Sima Şerafettinova Türkçe , Rusça ve İngilizce 'yi ana dili gibi konuşuyor.

Sima Şerafettinova Türkiye'de özel bir üniversitede bilgisayar mühendisliği eğitimi alıyor.