‘Kara Para aşk’ dizisinin başrolünde oynayan ünlü oyuncu Tuba Büyüküstün dizinin bu sezon final yapmasıyla ekranlara ara verecek. Ünlü oyuncu Tuba Büyüküstün, ikizleriyle bir yıllığına yurt dışına yerleşme kararı aldı. Önceki akşam LGBT derneğinin Fransız Konsolosluğu’ndaki davetine katılan oyuncu, Fransız Başkonsolosu Muriel Domenach’dan bilgi aldı.
 
Başkonsolos’a bu sene bir yapımda rol almayacağını, bu yüzden çok sevdiği Fransa’da bir sene yaşamak istediğini söyleyen Büyüküstün, bunun için ne yapması gerektiğini sordu. Eşini davette yalnız bırakmayan Onur Saylak ise gelecek sezon Engin Öztürk ve Gökçe Bahadır’la aynı projede yer alacaklarını söyledi. 

TUBA BÜYÜKÜSTÜN KİMDİR?

1982 yılında İstanbul’da doğan genç oyuncu, Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm tasarımı bölümünden mezın oldu. Üniversiteden sonra sahne arkası değil de sahne önünde yer almayı tercih eden Tuba Büyüküstün, ilk adımı Tomris Giritlioğlu’nun girişimleriyle attı. 

Oyunculuk kariyerine 2003 yılında başlayan Büyüküstün, TV dizilerine Kanal D’de yayınlanan Sultan Makamı adlı dizide 4 bölüm oynayarak attı.  Ünlü sanatçı, ismini ise Çağan Irmak’ın yönettiği Çemberimde Gül Oya dizisiyle duyurdu. ‘Zarife’ karakterini canlandıran oyuncu, hem izleyiciden hem de dizi ve film sektörü otoriteleri tarafından tam not aldı. 

Tuba Büyüküstün kimdir kaç yaşında instagram fotoğrafları

Ardından Gülizar isimli dizide rol alan Büyüküstün, deneyimini bu diziyle beraber pekiştirdi, Ihlamurlar Altında dizisi çekimleriyle birlikte, artık adını markalaştırmaya başladı. Oynadığı diziler Arap TV’lerinde yayınlandı, dünya üzerinde yüzbinlerce hayranı oldu. Star TV'de yayınlanmaya başlayan 20 Dakika adlı dizide İlker Aksum ile birlikte başrolü paylaşarak, 1,5 yıl ara verdiği ekranlara geri döndü.