Bakan Yerlikaya, operasyonun başarıyla sonuçlandığını, Pekmez Kardeşler adlı organize suç örgütünün çökertildiğini ve 26 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, her ölçekteki organize suç örgütlerine ve uyuşturucu tacirlerine karşı kararlı bir duruş sergileme sözü veren Bakan Yerlikaya, halkın huzurunu bozan bu tür örgütlere izin vermeyeceklerini vurguladı.

Gaziantep'te Drift Yapan Sürücü 32 Bin Lira Ceza Yedi! Gaziantep'te Drift Yapan Sürücü 32 Bin Lira Ceza Yedi!

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün titiz çalışmaları sonucu ortaya çıkan bilgilere göre; Pekmez Kardeşler örgütü, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak Ankara genelinde yerel düzeyde uyuşturucu ve silah ticareti yaparak haksız kazanç elde ediyordu. Örgüt üyeleri arasında "kasten yaralama", "silahla tehdit", "uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti", "uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanma", "tehdit", "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçları tespit edildi.

Operasyon kapsamında 18 ruhsatsız tabanca, 13 pompalı tüfek, büyük miktarda uyuşturucu, fişek ve çelik yeleğe el konuldu. Yerlikaya, operasyona katılan güvenlik güçlerini tebrik ederken, halkın güvenliği adına yürütülen bu mücadelede kararlılıkla devam edileceğini belirtti.