Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan, "0-18 Yaş Aile Eğitimi Programları" Malatya’da devam ediyor. Eğitimler kapsamında 12-18 yaş aile eğitimi kursunu başarıyla tamamlayan ailelere sertifikaları verildi.
Halk Eğitim Merkezi tarafından Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu’nda, 14 hafta süren 12-18 yaş aile eğitimi kursu açıldı. 2015-2016 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde, 70 saat boyunca, 20 velinin katıldığı bir eğitim gerçekleştirildi. Kursları başarı ile tamamlayan toplam 20 anne ve babaya, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda sertifika verildi. Sertifika törenine Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akgün, Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Lütfi Hangün, Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Sabri Güneş katıldı.
Sertifika töreninde konuşan Aile Eğitimcisi, Uzman Psikolojik Danışman Asiye Kapudere, anne-babalık becerilerinin doğuştan getirilen değil, sonradan öğrenilen beceriler olduğunu ifade etti. Kapudere, “Bu nedenle, hem bireysel gelişme sorumluluğunun hem de anne-baba olmanın gereği, bu becerileri kazanarak aile içi ilişki kalitesine değer katmak gerekiyor. İşte bu noktada 0-18 yaş aile eğitimi programları devreye giriyor. Aile eğitim programları ebeveynlik becerilerini geliştirmek için hazırlanmış programlardır. Bu programlarda öğrendiğimiz yeni bilgi ve beceriler sayesinde çocuklarımızla daha sağlıklı ilişkiler kurabiliriz. Bu da çocuklarımızın yaşamları boyunca daha başarılı ve mutlu olmalarında önemli rol oynar. Bu programlara katılmanız çocuğunuzu ne kadar önemsediğinizi ve onun gelişimine destek olmak istediğinizi gösterir. Aile eğitimlerine ilişkin araştırmalar, çocuklara yapılan yatırımların toplumsal faydaya dönüştüğünü, bireysel ve toplumsal kalkınmaya destek sağladığını, aile içi iletişimi güçlendirdiğini, annelerin kendilerine güven kazanmasını sağlayarak, çocukların okul başarısının artmasına büyük katkılar yaptığını göstermektedir. Biz Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu ailesi olarak ana baba eğitiminin gerekliliğine ve önemine inanıyoruz. Siz velilerimizle el ele verip, geleceğimiz olan çocuklarımıza destek olmak istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının ‘Ailem Eğitimde Geleceğim Güvende’ sloganıyla başlattığı aile eğitim programlarına katılarak çocuğunuzun gelişimine destek olmanızı istiyoruz” diye konuştu.