Malatyalı Yazar Şefket Başıbüyük, 3 yıldır kitap fuarında okuyucularıyla buluştuğunu belirterek, yeni kitabı "Saadet Şehri Malatya" eserinde Malatya'nın 1836’dan bugüne kadarki tarihini ve kültürünü işlediğini anlattı.

Fuara ilk defa katılan Yazar Ekrem Şama da fuara öğrenci ağırlıklı bir ziyaretçi olduğunu belirterek, kitabın önemsendiğini gördüğünü söyledi. Eski eserlerinin yanında 2015'te basılan ve üç baskıya ulaşan "Allah Dostu Erbakan" isimli kitapla fuara katıldığını kaydeden Şama, "Rahmetli Erbakan hocamızın maneviyatını yazdığımız 'Allah Dostu Erbakan' isimli 600 sayfalık kitabın ilk baskısı ve ikinci baskısı bitti. Kitabın 3. baskısı burada büyük bir ilgi gördü" dedi.

Her geçen yıl fuarın gelişmesini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren yazar Nurgül Ateş, fuarın çok güzel geçtiğini belirterek, "Malatya'da sadece bir alışveriş değil kültürel bir buluşma olarak düzenleniyor bu fuar. Gelen yazarlara, müthiş bir misafirperverlikle yaklaşıyorlar. Bu çizgisini bozmadan yükselen bir şehir olması önemli" diye konuştu.

Tarihçi-yazar Süleyman Kocabaş da fuarın Malatya halkı için kazanç olduğunu vurguladı. Malatya'da çok okuyucusu olduğunu dile getiren Kocabaş, "Okuyucularım hususi gelip burada benim kitaplarımı alırlar. Bundan çok memnunum. Malatya halkı gerçekten kitap okuyor. Bu yönüyle Malatya halkını tebrik ediyorum. Fuar geçen sene tek salondu, bu sene iki salon yapmışlar. Daha geniş bir katılım var. Daha iyi olmuş. Demek ki Malatya halkı daha çok yazar ve yayıneviyle karşılaşacak. Bu da Malatya halkı için büyük bir kazançtır" ifadelerini kullandı.