Büyükşehir Belediyesi Arguvan Bakımevi'nde düzenlenen toplantıya, Kaymakam Zafer Oktay, Arguvan Belediye Başkanvekili Kanber Yıldırım ve 46 mahalle muhtarı katıldı.

Çakır, burada yaptığı konuşmada, Malatya'nın sorunlarını sağlıklı planlama yaparak çözmeyi amaçladıklarını söyledi.

Arguvan'ın eksiklerini daha önceden bildiklerini, sorunları yerinde görmek için ziyarette bulunduklarını ifade eden Çakır, "Şu anda her ilçemizde ekipler oluşturuyoruz. Araç ve gereç eksiklerimiz var. Bu eksikleri zaman içerisinde gidereceğiz. İlçelerimizin ve mahallerimizin var olan sorunlarını aciliyet durumuna göre doğru planlama yaparak çözeceğiz" dedi.

Malatya ve ilçelerinin bu yıl ki en büyük sorununun içme suyu olduğunu vurgulayan Çakır, şunları söyledi:

"İlçelerimize bağlı mahallelerde içme suları, maalesef tarım arazilerinin sulanmasında da kullanılıyor. Bu, içme suyuna ihtiyaç duyan insanlarımıza büyük bir haksızlık. Acil ihtiyaç duyulan birçok köyümüze tankerlerle su taşıdık. Bu sorunu çözebilmek için günün 24 saati çalışıyoruz. Mahalleye dönüşen köylerimizin birçoğunda hala su saati yok. Biz tamamına su saati takacağız. Takacağımız sayaç sayısı 70 bini bulacak. Sulama suyu problemi de var. Kayısı susuz kaldığı zaman Malatya zarar görüyor. Biz bu konularla ilgili DSİ ile de ortak çalışmalar yapıyoruz. Amacımız, bu sıkıntıları asgariye indirmektir. Fakat bir gerçek var, bunu insanlarımız daima hatırlamalı, içme suyu da, sulama suyu da israf edilmemelidir."