Battalgazi Belediyesi, EXPO 2016 Antalya Faurı’nda yer alıyor. Bunun Malatya için önemli olduğunu ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya ve Battalgazi’nin tanıtımını yapacaklarını söyledi.
EXPO 2016 Antalya, 51 yabancı ülkenin kuracağı ülke bahçelerinin yanı sıra Türkiye’den de çok sayıda büyükşehir ve ilçe belediyesinin kuracağı tema bahçelerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 22 Nisan 2016 Cuma günü kapılarını açacak olan EXPO 2016 Antalya’da çalışmalarda sona gelindi. EXPO 2016 Antalya’nın ziyaretçilere açılması ile birlikte sergi alanına gelen ziyaretçiler, ülke bahçelerinde dünya turuna çıkacak ve Türkiye Tema Bahçeleri’nde Türkiye’nin tanıtımı yapılacak. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, organizasyonun büyüklüğüne dikkat çekerek, Battalgazi Belediyesi’nin böyle bir organizasyonda yer almasının önemine vurgu yaptı. Gürkan, “EXPO geniş organizasyon gerektiren büyük fuarlardır. Türkiye’de de ilki yapılan EXPO 2016 Antalya’da gerçekleştirecektir. Bu anlamda biz Expo genel sekreteri ile yaptığımız görüşmede Battalgazi Belediyesi’ne ait 520 metre karelik bir alanı tahsis ederek, aynı zamanda hem Malatya’nın tanıtımı noktasında hem Battalgazi’nin tanıtımı noktasında hem de Malatya’nın tarihi ve kültürünün aktarılması noktasında, böyle bir imkan verildi. Orada yaptığımız çalışmalarda da stant diye tabir ettiğimiz o tahsis edilen yerdeki çalışmalarımızda prestij açısından en prestijli proje olarak belirlendiği söylendi” şeklinde konuştu.
Gürkan, fuarın Malatya ve Battalgazi açısından önemli bir kazanım olduğunu ifade etti. Gürkan, “Cuma günü genel açılışta buradan gidenler ve Antalya’da yaşayan Malatyalı hemşehrilerimizle birlikte standımızın önünde ki bu açılışı Malatya televizyonları da canlı yayınla Malatyalı hemşehrilerimize ulaştıracaklar. Bu anlamda EXPO 2016’ya Malatya adına Battalgazi Belediyesi’nin katılması ve orada katılan projenin de prestij projesi olması kazanımını önemli görüyoruz. Oradaki organizasyon 51 ülkenin, 81 ilin katılımı ve tüm kültürlerin orada tanıtılması önemli bir kazanım olacaktır. G20’lerden sonraki uluslararası en büyük organizasyondur ve Türkiye’de de ilk Expo fuarının yapılması hasebiyle de Türkiye açısından da önemli bir prestij fuarı” diye konuştu.